culinaire
zaken
.nl
Perziktaart met kersen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4.50
4
3
2
0.50
0.50
1.25
5
stuks
blaadje
eetlepel
zakje
eetlepel
zakje
deciliter
eetlepel
perzik
bladerdeeg ingrediënt info
kirsch
suiker (vanille-)
suiker
klopvast
room (slag-)
kers (pitvrij,pot)
Berei-
ding
Plakjes bladerdeeg circa 10 minuten laten ontdooien. Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. Springvormbodem (24 centimeter) omspoelen met koud water. Hierop plakjes bladerdeeg leggen. Randen met beetje koud water natmaken en op elkaar drukken. Deeg afsnijden langs rand van vorm. Met vork veel gaatjes in deeg prikken. In midden van oven deegbodem in 20 minuten gaarbakken. Laten afkoelen.
Perziken ontvellen, halveren en pitten verwijderen. In kom doen. Toevoegen: 1 zakje vanillesuiker en 2 eetlepels kirsch. Door elkaar scheppen. In kommmetje kersen vermengen met 1 eetlepel krisch. Vruchten tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

In zeef kersen laten uitlekken. In kom slagroom met 1 zakje vanillesuiker, suiker en klopvast stijfkloppen. Helft in spuitzak scheppen. Taartbodem op schaal leggen. Bestrijken met rest van slagroom. 1 perzikhelft midden op taart leggen. Rest van perziken met holte naar beneden langs rand erop rangschikken. In het midden tussen de perziken 4 eetlepels kersen verdelen. Langs rand tussen perzikhelften in, kersjes leggen. Garneren met toefjes slagroom. In 8 punten snijden.
Voedings-
waarde
Energie876 KiloJoules
209 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
2 gram
2 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:23.