Beste vrienden, deze site wordt niet meer vernieuwd,

 maar geen nood, ik heb een nieuwe betere site gemaakt

Ga naar: http://babipangang.jimdo.com

20-12-15

Home
de Rantang
Leuk, leuker, leukst
Goena Goena
Waar ik woon
Reacties

 

 
 

Share |

Beste vrienden, deze site wordt niet meer vernieuwd,

 maar geen nood, ik heb een nieuwe betere site gemaakt

Ga naar: http://babipangang.jimdo.com

 

 

Babi panggang (ode aan kaatje).

Ik weet, ze is niet verschrikkelijk mooi, maar haar lillend vlees is fluwelig zacht

In de morgen ruikt ze naar rottend hooi, maar haar boeren zijn zwoel als een zomernacht

Haar vocabulaire is van laag allooi, maar de muziek van haar winden is steeds onverwacht

Er is slechts één ding in mij dat ik vrees, bij het zien van haar heupen krijg ik trek in chinees.

Rob

 

 

Babi Panggang (recept oma Pieters)

Een stuk buikspek met zwoerd, babi panggang kruiden (5 spices), knoflook, zout, citroen, vetsin.

Kruiden oeleken en aanlengen met beetje water. Het buikspek insnijden, maar het zwoerd moet wel heel blijven. Het vlees met de boemboe insmeren en nachtje laten intrekken. Dan in de oven met het vel onder gaar laten worden. Vervolgens zwoerd naar boven en onder de gril (of op de BBQ) tot het vel knapperig is geworden. (Dit laatste is een kunst, sommigen zeggen dat je het vel met jenever moet insmeren en anderen beweren dat inwrijven met bakpoeder het vel lekker knapperig zal maken).

Saus: tomatenpuree, tomatenketchup, suiker, taotjo, sambal oelek, knoflook.

Knoflook, sambal en de taotjo oeleken en aanbraden. Dan de rest erbij en even laten sudderen. Op smaak maken en eventueel binden met maizena..

Kijk voor meer recepten even op de pagina de Rantang.

Home | de Rantang | Leuk, leuker, leukst | Goena Goena | Waar ik woon | Reacties

Laatste update 20-12-15

Share |