HOME     BO ZOETERMEER SCHOOLTEAMS     2007
HET PALET SCHOOLSCHAAKKAMPIOEN ZOETERMEER (21-01-2007)
Op het Palet wordt veel en goed geschaakt. Ze deden met zeven teams mee aan dit kampioenschap, waarvan zes teams voortdurend bovenin meespeel-
den. Het Palet 1, met Thom Beeren, Rogier Zoun, Milan Lips en Ritesh Moel-
chand, maakte de favorietenrol meer dan waar.

Halverwege het kampioenschap was er nog geen enkel bordpunt geknoeid. Uiteindelijk werd er alleen gelijk gespeeld tegen de Waterlelie. Die werd daarmee terecht tweede. Roger en Olivia Meng, Mihir Joshi en Eloy en Yara Polnar verloren verder alleen van Wilhelmina met het kleinst mogelijke verschil.

Daarmee is dan ook de terechte nummer 3 genoemd. Jelmer Westmaas, Nathan Waleboer, Matthias Konijn en Zino Onomiwo scoorden evenveel matchpunten als de Waterlelie, maar een paar bordpunten minder.

Floriant had geluk dat ze niet tegen Palet 1 hebben gespeeld. Buiten dat werden ze de terechte nummer vier, met meer bordpunten dan Wilhelmina, maar een matchpunt minder, door een gelijkspel tegen de Buut 1.

De Vrije School 1 speelde uitstekend, maar werd door verlies in de laatste ronde tegen Palet 1 na een spannende strijd van de tweede plaats terug-
geworpen naar de vijfde plek.

Het Palet 2, 't Schrijverke 1 en de Buut 1 scoorden 9 wedstrijdpunten en mogen ook naar de finale van de Haagse Schaakbond. Tenslotte was van alle 8-punters de Buut 3 de gelukkige die zich plaatste voor die finale.