HOME     BO ZOETERMEER SCHOOLTEAMS     2003
HOFVIJVER SCHAAKKAMPIOEN TEAMS BASISSCHOLEN (18-01-2003)
In totaal 160 kinderen van 15 verschillende basisscholen in Zoetermeer deden vandaag in het Bridgehome mee aan het schaakkampioenschap voor scholenteams in Zoetermeer. Dit kampioenschap werd traditiegetrouw georganiseerd door de Zoetermeerse schaakverenigingen Botwinnik en Promotie. Bovendien werd er gespeeld om de eerste acht plaatsen, die recht geven om deel te nemen aan het kampioenshcap van de Haagse regio.

Alle leerlingen speelden in schoolteams van vier personen zeven wedstrijden tegen andere teams. Iedere gewonnen partij leverde een bordpunt op. Een gewonnen wedstrijd levert twee wedstrijdpunten op en een gelijkspel één wedstrijdpunt per team.

Tot de laatste seconde waren er vijf kanshebbers op de eerste prijs. Uiteindelijk veroverde het team van De Hofvijver 1, bestaande uit Wilco Kort, Ruben s'Jacob, Tom Nagelkerke en Mark Michielen, de eerste prijs. Vervolgens eindigden er drie team gelijk met evenveel wedstrijdpunten, maar voor de eindstand werd het aantal bordpunten geteld. Hierdoor werd Wilhelmina 1 met Vincent Schraa, Maarten van Zetten, Martijn Westmaas en Erik-Jan van Dorp tweede.

Meester Verwers 1, bestaande uit Hugo van Diepen, Arthur Pijpers, Joey Bruinsma en Clayton de Roode en De Buut 1 met Bryan Soman, Wesley Swart, Daniëlle Verzijden en Arjo Zou eindigden zelfs met evenveel wedstrijd- en bordpunten. Daarop werd geteld welke tegenstanders van deze teams de meeste punten hadden gescoord. Dit zijn de zogenaamde weerstandpunten. Hierdoor eindigde Meesters Verwers als derde en De Buut als vierde.

Vijfde werd Wilhelmina 2 met Joost de Kok, Andreas Borst, Micha Vellekoop en Jelmer Westmaas. Palet 1 en 2 werden respectievelijk zesde en zevende. Achtste en dus ook geplaatst voor de regionale kampioenschappen werd op weerstandspunten De Buut 2.

John Pouwels


SCHOOLTEAMS 2003
Eindstand  
verslag

INDIVIDUEEL 2003
BO groep 3-4  
BO groep 5  
BO groep 6  
BO groep 7  
BO groep 8  
Verslag