Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:19:19.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

vrijdag, 26 augustus 2005

God o God

Je kijkt hier naar de reïncarnatie van Jezus, Boeddha, Shiva en Mohammed. Verenigd in één persoon. Hij is de leider van een merkwaardige sekte - je gelooft het niet: de leden vereren de gigantische theepot die je achter Hem ziet.

Fantàstisch :) Is het waar? Ja! Zet er wat camera's bij en je hebt een grappiger soap dan je bedenken kan.

Alleen die camera's hebben geen zin meer. In Maleisië wonen veel moslims. En je voelt 'm al: die hebben de theepot en de sprookjestuin er omheen met de grond gelijk gemaakt. Ayah Pin, de theepot-God, is ondergedoken. En veel van zijn volgelingen wachten af wat de sjaria-rechtbank voor hen in petto heeft.. Wat deden ze voor verschrikkelijks? Ze vereerden de theepot en zijn daarmee ver afgedwaald van de leer van de islam.

God o God denk ik.

Maar het kan erger. Wel es van de Tien Geboden gehoord? Tuurlijk. Je mag niet stelen. Niet begeren wat je naaste heeft (ook niet diens vrouw of dienstknecht kan ik me herinneren). En doden, dat mag natuurlijk ook niet. Nouja, dieren wel. Mènsen doden dat mag niet.

Enfin vanavond hoorde ik op het radionieuws een bericht uit Oeganda. Daar wandelt een profeet rond die op basis van de Tien Geboden een staat wil uitroepen. Het bericht bracht me de laatste dodencijfers uit het land. Want.. lees maar over het Verzetsleger van de Heer...
8:16:25 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: