Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:19:00.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

dinsdag, 7 juni 2005

Schitterend ongeluk

Buiten onze schuld, en zonder enige kosmische opzet of bewuste bedoeling zijn we, bij de gratie van een schitterend evolutionair ongeluk genaamd intelligentie, de rentmeesters van de continuïteit van het leven op aarde geworden. We hebben niet om die rol gevraagd, maar we kunnen hem niet afzweren. We mogen er misschien niet geschikt voor zijn, maar we zitten nu eenmaal in het schuitje.


- Stephen Jay Gould in de VPRO-televisieserie Een Schitterend Ongeluk (januari 1993)

Een ongeluk. Een schitterend product van de evolutie. Dat zijn wij. Morgen verschijnt een omstreden boek dat dat bestrijdt. De titel Schitterend ongeluk of sporen van ontwerp verwijst duidelijk naar de tv-serie van destijds. Een serie die trouwens ook merkwaardige theorieën bevatte. De morfogenetische velden van Rupert Sheldrake bijvoorbeeld. Maar dat terzijde. Het boek betwist dus de evolutietheorie van Darwin. En suggereert dat sprake is van intelligent design..

Moeten we twijfelen aan Darwin? Ik ben er eigenlijk wel voor om daarop ja te antwoorden. Niet omdat ik geloof dat Darwin er naast zat en de aarde het product is van onze Schepper. Maar wel omdat ik het prikkelend, gezond en ook gewoon leuk vind om een open mind te houden.

Misschien klopt de evolutieleer bijna helemaal. En moeten we voor sommige vragen andere antwoorden vinden. Zo is er nog altijd geen verklaring voor de missing link. Zo'n 40-duizend jaar geleden werd de aarde bevolkt door aapmensen die weinig verschilden van de apen die hier nu nog rondlopen of -slingeren. En ineens kwam daar de homo sapiens, de denkende mens, bij. Uit het niets, zo lijkt het.

Laat ik tegenover de evolutieleer es een heel gekke theorie plaatsen: we zijn geschapen. Niet door die ene God. Maar door Goden die (Von Däniken) uit de ruimte kwamen. Reusachtige intelligente wezens, die hun eigen DNA hebben gemengd met dat van de aanwezige Cro-Magnon-mens. Genetische manipulatie. Veertigduizend jaar geleden.

Neem eens kennis van deze theorie. En stel je voor: zou het waar kunnen zijn? De inmiddels overleden Bram Vermeulen kon het in januari vorig jaar heel spannend vertellen. Kijk naar In den Beginne:

En lees op internet over wat Zecharia Sitchin ontdekte op Sumerische kleitabletten. En sla de Bijbel open. Vermenging van goden en mensen is de titel van Genesis 6:

De zonen van de goden zagen hoe mooi de dochters van de mensen waren, en ze kozen uit hen de vrouwen die ze maar wilden. In die tijd en ook daarna nog, zolang de zonen van de goden gemeenschap hadden met de dochters van de mensen en kinderen bij hen kregen, leefden de giganten op aarde. Dat zijn de befaamde helden uit het verre verleden.

- Nieuwe Bijbelvertaling

Leuk toch? Zo lang de missing link niet is gevonden mag je dit ook geloven :)
9:00:40 PM     |



 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: