Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:18:48.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

dinsdag, 17 mei 2005

Wilders

Nooit gedacht nog es naast Geert Wilders te poseren. De man die zoveel ideëen deelt met bijvoorbeeld Ayaan Hirsi Ali. Maar voor wie ik zoveel minder sympathie voelde. Voor Ayaan kreeg ik veel begrip na het horen van een drie uur durend interview (nog steeds online te beluisteren) bij de VPRO. Misschien zijn niet al haar uitspraken en ideeën even effectief, maar het komt allemaal wel uit een goed hart.

Geert Wilders daarentegen.. Het was maar een gevoel (geen idee waar ik dat nou op baseerde, misschien wel op zijn rare kapsel).. Maar: ik vertróuwde hem niet. Waaròm zegt hij wat hij zegt? De kans leek me heel groot dat het allemaal cynisch populisme was; borrelpraat..

Vandaag was Wilders te gast in het Robbertje. Ik las voor de uitzending zijn boek. Hee.. dat wist ik niet.. al op jonge leeftijd bezocht hij landen als Iran, Irak en Syrië en hij kwam daar later tientallen keren terug. Hij heeft een Hongaarse vrouw. En ik sprak hem natuurlijk in de uitzending. Dit is waar Geert Wilders voor staat:

  • Turkije mag nooit bij de EU.
  • Ontwikkelingshulp, daar moeten we zo goed als helemaal mee stoppen.
  • Zeker twintig moskeeën in ons land moeten dicht.
Het zijn ideeën die bij egoïstische, rechtse mensen in goede aarde vallen..

Maar Geert Wilders zèlf, die kwam niet op me over als kil, xenofoob of haatdragend. Hij gelooft volgens mij oprecht dat de wereld (niet alleen die van rijke, rechtse Nederlanders) beter wordt van zijn ideeën.

Ik weet niet of het buiten de deur houden van Turkije of het schrappen van ontwikkelingshulp de wereld inderdaad beter maakt. Maar mijn wantrouwen in Wilders' motieven is weg. Ik ben weer bevrijd van een vooroordeel.

Oh, en Eefke heeft ook een stukje over hem geschreven zie ik :) Klik!
10:54:00 PM     |



 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: