Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:18:21.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

dinsdag, 8 maart 2005

Aangeraakt

Hoe voelt het als je wordt aangeraakt door God? Brian Welch, oprichter van Korn, kent het gevoel, begrijp ik uit een artikel in Trouw. Op een foto zie ik hoe hij wordt ondergedompeld in de Jordaan. Het lijkt een scene uit een Jezus-film.

Intrigerend vind ik zo'n bekering. Verder zoekend op internet lees ik dat de doop al zijn woede heeft weggewassen. Als ik vroeger kwaad werd kon ik alleen maar denken aan iemand pijn doen. Nu voel ik me alsof ik iemand wil omhelzen.

Op headtochrist.com vertelt Brian meer. Ik hoor een interview - de bekeerling klinkt euforisch. En in de christelijke subcultuur die ik op het spoor kom zijn de reacties ook uitbundig. Wat zocht Brian Welch? Bij EO's Ronduit vind ik een verklaring:

Welch liep al een tijdje met het idee om te vertrekken rond. "Ik had een probleem met de manier waarop we als band omgingen met het succes, vooral na het tweede album. Ik riep wel 'dit is is rock en roll, dit is het leven', maar van binnen voelde ik al wel aan dat het niet goed was." De gitarist scheef het onprettige gevoel niet van zich af, maar ging juist op zoek naar zichzelf. Uiteindelijk vond hij zichzelf in Jezus Christus. Maar dit was niet de reden waarom hij uit de band stapt. Hij vertrok omdat hij moe werd van najagen van geld. Korn is big business, binnen 10 jaar verkocht de band ruim 11 miljoen albums.

Mensen die van de ene op de andere dag in de Here zijn. Misschien zochten ze iets dat ik wel ken. Iets dat ik als iets-ist maar het goddelijke in mezelf noem. De rustige, onaantastbare kern die in iedereen zit, maar vaak bedolven ligt onder bergen onrust. En ijdelheid. En geldingsdrang. Die kern in je die weet wat uiteindelijk ècht belangrijk is. Die stem die héél zachtjes zegt wat goed voor je is: stap uit die tredmolen! Dat is God, denk ik.
8:36:11 PM     |



 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: