Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:17:40.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

donderdag, 10 februari 2005

Breda en Den Bosch

Okay ik heb (bij deze foto van collega Maarten Kortlever) een fotosjop-truukje gebruikt, om de leutige sfeer ietsje in te kleuren. Maar carnaval in Breda vond ik ècht leuk! Vrolijk, ongedwongen, zorgeloos. Dansen, zingen, gek doen. In de lach schieten om de vondsten van anderen. Achteloos flirten ook, uitdagen en weer doorlopen. Een heerlijke sfeer op de Markt in Breda.

De volgende dag in Den Bosch zag ik ook weer lachende gezichten, dweilorkesten en gezelligheid. Maar toch was de sfeer anders. En dat kwam door een misschien niet grote maar wel sfeerbepalende groep mensen. Enkele van deze carnavalsfundamentalisten stapten op me af, boos: jij bent van Omroep Brabant?? Ik kreeg een tirade over me heen. Dat het toch een schànde is dat we orkesten lieten optreden die niet uit Den Bosch kwamen! Überhaupt stonden we bij een gelegenheid waar 'het verkeerde carnaval' werd gevierd. Lieden als jullie maken het Bossche carnaval kapot!!

Onverdraagzaamheid troef bij deze fundamentalisten. Ze waren duidelijk herkenbaar tussen het publiek. Om te beginnen liepen de meesten niet, ze schreden door de straten. De sjawls en andere attributen zorgvuldig gedrapeerd, alles volgens Oeteldonks protocol - dat vèr verheven is boven het Rijnlandse carnaval. Misprijzend keken ze naar links en dan weer naar rechts. De neus in de lucht.

"Hilbrand Nawijn kan in Den Bosch nog een lesje onverdraagzaamheid leren," merkte een collega treffend op.
8:49:56 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: