Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:15:41.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

donderdag, 9 december 2004

Werkgroep

Bij Omroep Brabant werken gelukkig veel collega's bij wie ik me heerlijk op mijn gemak voel. Ze doen hun werk onbekommerd en fluitend. Met groot gemak vaak ook, ze zijn goed, kunnen vast 'meer' - 'beter' zouden sommigen zeggen. Maar: waarom, als het nu fijn is? Kijk, dàt vind ik aangenaam. Geen opgewonden standjes - opgejaagd door niet uitgesproken carrièredoelen. Maar mensen die niks willen bewijzen, niks hoeven te verdedigen ook. Niet gedreven door prestige, een gevoel van dreiging of door paniek.

Ik heb mijn leergeld al eens betaald. En daarom houd ik graag enige afstand tot het spel van managers of van Grote Ego's. Het spel waarbij mensen soms wel moeten liegen, want dan win je. En wie te vaak verliest valt af. Waarbij jezelf politiek indekken belangrijker is dan iets goeds tot stand brengen. Want wie teveel risico neemt valt af en dan breng je helemaal niks meer tot stand. Het spel waarbij je je kaarten tegen de borst houdt, dan doen je bondgenoten namelijk ook. Bondgenoten die ooit je vijanden kunnen zijn - wie zal het zeggen. Misschien wel morgen, als je niet uitkijkt.

Ik hou van radio. En ik zou willen dat we dat prachtige medium nòg beter gaan gebruiken. Eigenlijk zou ik daar dòlgraag invloed willen uitoefenen. En daarom was ik toch maar in een werkgroep gestapt om mee te praten. Ongemerkt eigenlijk, want een brainstormsessie bleek een structureel karakter te hebben.

Vandaag ben ik er weer uitgestapt. De wil om invloed uit te oefenen was verdwenen. Want nòg liever wil ik onbekommerd en fluitend mijn werk blijven doen. Ik kreeg last van allergie. Ik ben overgevoelig. Niet voor managers trouwens hoor. Maar wel voor het proces waarin zij dagelijks zitten en dat zich voor mij te dichtbij afspeelde.

Lichtje

Collega Eefke probeert me op te vrolijken:
Er brandt een lichtje in mijn hart, dat brandt voor Jéézùùs!
Ja, natuurlijk moet ik lachen :)
10:00:18 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: