Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:15:01.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

woensdag, 3 november 2004

Fox News

Bush wins presidency staat er groot in beeld bij Fox News. En achter de letters die de Amerikaanse tv-kijkers continu in beeld zien, schiet vuurwerk omhoog.

Fox News is partijdig, heel partijdig. Bij de vorige verkiezingen riep de zender veel te vroeg en dus volkomen ten onrechte Bush tot winnaar uit. In de hijgerige concurrentiestrijd volgden de andere zenders dat voorbeeld. Met als gevolg dat Bush 37 dagen president kon spelen, totdat het (conservatieve) Hooggerechtshof hem definitief op zijn troon hees.

Fox bood uiteindelijk zijn excuses aan, maar het kwaad was natuurlijk al geschied.

Vanochtend even na half zeven was Fox weer veel te voorbarig. Het station wees Bush aan als winnaar van de cruciale staat Ohio. NBC maakte weer de fout niet achter te willen blijven. Maar CBS en CNN benadrukten dat er nog geen winnaar kòn worden aangewezen. De kiescommissie van Ohio bevestigde dat later. En dus werd het verhaal weer ingetrokken.

Hier in Nederland trapte de NOS Radio erin. George Bush blijft president van de Verenigde Staten, hoorde ik op het Radionieuws... Op RTL zag ik Max Westerman wel de juiste lijn volgen, waarbij hij de reputatie van Fox benadrukte.

Wat is die reputatie? Voor wie 'm nog niet gezien heeft: hier is de must see documentaire Outfoxed.


Horrorscenario

Inmiddels is duidelijk dat de droom van Fox is uitgekomen. Eén van de eerste dingen die Bush waarschijnlijk gaat doen is nieuwe rechters benoemen in het Hooggerechtshof. Dat dan nog conservatiever wordt. Via de (aanrader!) weblog van Chris Kijne een horrorscenario uit de New York Times. Dit kan heel goed het gevolg zijn van de benoemingen:

  • 30 staten die daartoe geneigd zijn krijgen de gelegenheid om abortus te verbieden, waardoor 70 miljoen Amerikaanse vrouwen opnieuw veroordeeld worden tot zeepsop en breinaalden.
  • positieve discriminatie, zoals het toegankelijker maken van universiteiten voor minderheidsgroepen, gaat tot het verleden behoren.
  • homosexualiteit kan per staat verboden worden, tot het niveau van het geval John Lawrence die in Texas in zijn eigen huis gearresteerd werd op verdenking van sex, thuis, met een partner van hetzelfde geslacht.
  • arme ouders die uit de ouderlijke macht worden gezet verliezen het recht om, wanneer zij de proceskosten niet kunnen betalen, tegen die beslissing in beroep te gaan.
  • gevangenen kunnen straffeloos in elkaar geslagen worden in de gevangenis - in een voorkomend geval dat bij het Hooggerechtshof terecht kwam oordeelden beide rechters dat de mishandeling van de betrokken gevangene niet ongrondwettelijk was.
  • de scheiding tussen kerk en staat kan op staatsniveau wegvallen. Justice Thomas is van mening dat de grondwettelijke beperking voor de federale overheid om één bepaalde godsdienst te promoten, niet van toepassing is op de individuele staten.
Nog een kijktip

De komende avond (donderdag) 23.50 uur, Nederland 3:
Unprecedented, the 2000 Presidential Election

De makers van deze documentaire zijn ervan overtuigd dat Bush de verkiezingsuitslag van vier jaar geleden heeft gestolen en komen met informatie over weigerende stemmachines en corrupte stemlijsten waarmee met name Afro-Amerikaanse burgers het recht tot stemmen werd onthouden.
9:17:45 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: