Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:15:00.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

dinsdag, 2 november 2004

Auw!

Op 19 december 2000 kregen Frits Barend en Henk van Dorp vlak voor de uitzending bezoek. Ze zaten al klaar om in beeld te komen, toen Hells Angels het duo fysiek toetakelden. Ze eisten excuses voor de kwalificatie 'criminele organisatie'. Na te zijn bijgeschminkt verschenen Barend en Van Dorp alsnog op het scherm. En boden hun excuses aan: de Hells Angels zijn niet meer dan een 'motorclub'.

Van Dorp na afloop: "Zij wilden excuses. Onder dat soort bedreigingen zeg je op dat moment ja. Ik zal wel nooit een verzetsheld worden."

Sommige standpunten kan je maar beter voor je houden als je veiligheid je lief is. Dat is niet nieuw. Ik kan me herinneren, het zal rond 1990 zijn geweest, dat we bij Radio Rijnmond waar ik toen werkte doodsbang waren voor kampers. Woonwagenbewoners dreigden de boel kort en klein te slaan, na een reportage op onze zender. Ik ben er zeker van dat het de verdere berichtgeving heeft beïnvloed; we waren geen verzetshelden.

Het is 2 november 2004. Er ligt een wit laken op straat. Daaronder Theo van Gogh.

Wrang die aanblik.. Pim Fortuyn lag ook maar eindeloos dood op straat, onder een laken. Zijn dood had Theo van Gogh juist aangemoedigd om zijn mening ongezouten te blijven geven. Maar ook Van Goghs stem is nu verstomd. En naar ik vrees: god weet hoeveel anderen zullen hun provocerende meningen nooit openbaarmaken. Want de boodschap is duidelijk: je kan maar beter geen verzetsheld worden.


4:24:40 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: