Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:14:22.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

maandag, 4 oktober 2004

Gekte


Patty legt uit hoe je de slang inbrengt

Veertien jaar en dan al aan de dieetpillen. Het is geen uitzondering, integendeel. De helft van de meisjes probeert op een ongezonde of extreme manier af te vallen, zo lees ik. Ik heb even nodig om het schokkende nieuws tot me door te laten dringen. De omgeving waarin kinderen opgroeien leidt tot gekte.. kennelijk. Eetstoornissen zijn psychische aandoeningen; de helft van de tienermeisjes is dus psychisch niet in orde.

Helft meisjes lijnt ongezond

LEIDEN - De helft van de meisjes tussen de 13 en 18 jaar probeert op een ongezonde of zelfs op een extreme manier af te vallen. Dat blijkt uit onderzoek van TNO.
Ongezond lijnen houdt ondermeer in dat iemand maaltijden overslaat, dieetdrank of dieetpillen gebruikt of een afslankkuur volgt. Een kwart van de meisjes houdt zich daarmee bezig.
Nog een kwart doet aan extreem lijnen. Ze steken na het eten een vinger in de keel of gebruiken laxeermiddelen.
Opvallend is verder dat van de meisjes met ondergewicht nog één op de vijf aan de lijn doet.
Uit het onderzoek blijkt dat de lijnende meisjes vaak weinig zelfvertrouwen hebben en zich erg laten beïnvloeden door hun omgeving. Vriendinnen en zussen zijn vaak ook bezig met lijnen. Door aan de lijn te doen voelen ze zich trots en gelukkiger.

Ze eten omdat dat hen troost biedt. En omdat ze de hele dag worden toegeschreeuwd: eet mij, kóóp mij, dan voel je je goed! Ze lijnen, omdat ook dat weer een goed gevoel geeft. "Ze geven aan gelukkiger te zijn, lekkerder in hun vel te zitten als ze slanker zijn en zich trots te voelen als ze aan de lijn doen," lees ik in het persbericht.

Kan het nog gekker? Kijk donderdag eens naar Yorin; daar laten BN'ers zien hoe ze een slang in hun achterste steken. Samen met Patty Brard onderwerpen ze zich in haar klysma show aan dagelijkse darmspoelingen. Ze doen ook aan rebirthing, emotherapie en hypnotherapie. Patty's eigen goeroe sloot de eerste aflevering af met een door Osho (voor zijn ontmaskering Bhagwan geheten) bedachte spring&schreeuw meditatie die, zo is beloofd, in de volgende aflevering heftige emoties los zal maken.

Gooi het er maar uit! Die opgediepte emoties, de poep en alle andere vuiligheid. Voor het oog van Heel de Natie! Je zit straks lekkerder in je vel. En mocht dat niet zo zijn, dan levert het toch nog geld op en roem. En eigen roem stinkt niet. Net als geld.
5:22:19 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: