Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:13:52.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

dinsdag, 14 september 2004

Hier en nu

Ik zag een reiger. Roerloos langs het water. Als een standbeeld. Zou hij stiekum slapen? Leeft hij eigenlijk wel? Hoe lang houdt zo'n dier dat vol? Bewegingloos staan, niet afgeleid door geluiden of wat dan ook, niet om je heen kijken uit nieuwsgierigheid..

Niets doen.. Maar wel denken. Denk ik. Rob voert gesprekken met zijn kraai; vogels zijn niet dom. En reigers al helemaal niet.

Nee, ik vermoed zelfs dat reigers Diepe Gedachten denken. Inzichten die ze, terwijl ze roerloos boven het water staan, aan elkaar doorgeven. Langs telepatische weg wordt Kennis uitgewisseld waar wij als mensheid geen wéét van hebben. En vermoedelijk ook nooit zullen hebben. Kijk toch eens wat een wijsheid zo'n reiger uitstraalt.

Ze lijken afwezig, niet ècht zelfs - alsof je naar een nep-vogel kijkt met zaagsel van binnen. Maar reigers zijn Grote Denkers. Altijd scherp aanwezig in het hier en in het nu. Niets ontgaat de reiger - hap! - ook dat ene visje of die kikker niet. Want ook een Grote Denker moet blijven eten.
10:28:11 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: