Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:13:44.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

dinsdag, 7 september 2004

Online krant

De Telegraaf deed het al: de volledige krant op internet. En toen de Volkskrant met een internetabonnement kwam, meldde ik me meteen aan. Geen groeiende stapel kranten meer bij de voordeur, geen volgepropte brievenbus na een paar dagen afwezigheid - héérlijk!! Ik race gewoon klikkerdeklik online door de krant en ik lees wat ik interessant vind op het scherm, of ik print het even uit. A dream comes true...

Dat was de theorie.

De praktijk is dat de Volkskrant, in tegenstelling tot de Telegraaf, het niet voor elkaar krijgt om de krant fatsoenlijk online te krijgen. Soms is-ie er gewoon helemaal niet. Of hij is er wel, maar niet echt - want de artikelen zijn onleesbaar. Of de krant staat wel goed online, maar de site is zo  t r a a g  dat ik tot wanhoop gedreven dóór het scherm heen die k*tkrant (© Jaap Fischer) de huid volscheld. Heeft geen enkele zin natuurlijk.

Maar bellen helpt ook niet. Klantenservice noteert de klachten. En vervolgens gebeurt er niks. Vorige week vielen de kranten van maandag en donderdag in hun geheel uit en die zijn ook nu nog niet te lezen. Op de voorpagina's na, maar voor die artikelen hoef je geen abonnement te nemen, die staan voor iedereen al gratis op de site.

Honderdvijftig euro per jaar betaal ik voor 'de electronische versie van de Volkskrant'. Behoorlijk veel voor een krant waar geen drukpers of bezorger aan te pas komt. Hoewel, dat laatste is niet helemaal waar helaas. Ongevraagd krijg ik zaterdags namelijk tòch een papieren krant. Er is sprake van koppelverkoop. Wie een Zaterdagabonnement wil krijgt de krant op internet erbij, en omgekeerd.

De belangstelling voor internetabonnementen is overigens nihil, zo vertrouwde een medewerker van PCM me vandeweek toe. (Ik was met mijn klachten tot ver achter de verdedigingswal van afwimpelende telefonistes doorgedrongen. En de werknemer gaf volmondig toe dat het "een puinzooi" is op de afdeling.) Er zijn, zo werd me verteld, tweeduizend Zaterdagplus-abonnees van wie de meesten eigenlijk alleen geïnteresseerd zijn in die papieren krant op zaterdag. Die ik nou juist niet wil. Maargoed, ik bevind me dus in klein gezelschap. Gelukkig maar.

De Volkskrant maakt geen reclame voor de electronische versie en heeft op de eigen site dit abonnement goed weggestopt. Terecht. Maar ik vind het wel kwalijk dat het volledige abonnementsgeld wordt geheven. Een tijd geleden slaagde ik er (pas na wekenlang stalken) in om de chef van de afdeling aan de telefoon te krijgen. Hij legde me uit dat het snel goed zou komen en dat een financiële tegemoetkoming dus niet nodig was. Ik ontving wel een 1/5 staatslot.. Drie maanden verder is er niks verbeterd. En ik ben ook niet in de prijzen gevallen.

Screenshots:

  1. De krant van zaterdag was er wel, maar daar ontbraken pagina's. Pagina 3 kwam me bekend voor: was dat niet dezelfde pagina 3 als vrijdag? Ja, en die van zaterdag was er dus niet. Op pagina 5 hetzelfde liedje, zoek de verschillen: vrijdag | zaterdag.
  2. De krant van vorige week donderdag is nog steeds niet te lezen dus. Hoewel.. ik kwam er achter dat ik de artikelen tòch kan lezen. Maar dan moet ik extra betalen: € 1,15 per.. artikel. Zo lang ik dat niet doe, blijft de krant voor mij niet beschikbaar.
Ik moet dit abonnement helaas afraden...
3:46:11 AM     |



 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: