Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:12:44.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

maandag, 28 juni 2004

Beste meneer Balkenende,

Ik wil graag iets met u doornemen, ik heb hier een Bijbel... u kènt het boek natuurlijk! Het Boek van De Liefde zou je kunnen zeggen: De Liefde van God. Fijn dat u met uw Christendemocratisch Appèl aan het roer staat van dit land, zodat wij die Liefde allemaal mogen ervaren :)

Ik las in de Bijbel over Jezus en hoeveel hij van kinderen houdt. "Voorwaar, Ik zeg u: Wie het Koninkrijk Gods niet ontvangt als een kind, zal het voorzeker niet binnengaan..." We begrijpen wat Jezus bedoelt, toch? Kinderen zijn zorgeloos, nieuwsgierig en onbevangen. Zij verdienen het om omarmd te worden door de wereld!

Dat geldt ook voor wie niet kan meekomen in de maatschappij. Mensen die dommer zijn dan wij bijvoorbeeld, het kost gek genoeg moeite om niet op ze neer te kijken, gek hè, om niet te denken "bekijk het maar" als ze door hun domheid in de problemen komen. Maar is het, meneer Balkenende, onze verdienste dat wij wèl met genoeg hersens op de wereld zijn gezet om fatsoenlijk mee te komen?

Ik ben blij dat we elkaar begrijpen, weet u, ik moet denken aan die blinde man, die door Jezus werd genezen. In die tijd werd iemand met gebreken veel openlijker voor zondig uitgemaakt dan vandaag. "Rabbi, wie heeft gezondigd, deze of zijn ouders, dat hij blind geboren is?" vroegen Jezus' discipelen. En zijn antwoord is prachtig: "Noch deze heeft gezondigd noch zijn ouders, maar de werken Gods moesten in hem openbaar worden." Mooi hè, meneer Balkenende... De schriftgeleerden, die nooit een vinger naar de man hadden uitgestoken, bleven helaas ziende blind. Ondanks de liefdevolle, wijze woorden van Jezus.

Weet u meneer Balkenende, ik zal even heel openhartig zijn. Ik ben wel eens bang dat de inspiratie die van Jezus uitgaat, zijn boodschap van mededogen - juist in onze samenleving, sámenleving, zo bruikbaar - niet genoeg gevoeld wordt binnen het CDA. Als u het heeft over eigen verantwoordelijkheid, dan heeft u het toch niet over eigen schuld hoop ik hè, zoals die schriftgeleerden? De Jeugdzorg zou toch uw belangrijkste zorg moeten zijn? "Ik zie kinderen letterlijk naar de knoppen gaan," zei een collega-politicus vandaag in de krant. Jeugdgevangenissen zitten vol met gedragsgestoorden die nauwelijks worden behandeld. Eén psychiater voor één dag per week voor een jeugdinrichting met 280 kinderen. Ik begrijp dat niet, meneer Balkenende. Om eerlijk te zijn, soms komt die C van CDA, die zoveel inhoud kan hebben, nogal Cynisch op mij over.
9:10:52 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: