Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:12:34.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

donderdag, 24 juni 2004

Doping

De wereld staat misschien een van de laatste Olympische Spelen te wachten zonder genetisch verbeterde atleten.

Opeens is daar een vorm van superdoping, die bovendien zeer moeilijk is te detecteren. Noorderlicht.
10:06:45 PM     |


Ciao Explorer

"Nee, ik ben geen modieuze Microsoft-hater. Sterker nog, ik ben een Microsoft Certified Systems Engineer (MCSE) en zeer te spreken over heel wat Microsoft-producten. Maar ik vind het echt tijd om Internet Explorer te dumpen." Daniel Miessler
10:06:39 PM     |


Classic Rock

Op 1 mei 1992 begon RTL Rock Radio. RTL had een FM-frequentie weten te bemachtigen en hoewel het voor de hand lag om met tv-sterren een Sky Radio-concurrent neer te zetten, had baas Ruud Hendriks andere ideeën. Hij koos voor classic rock, "de betere muziek": van Led Zeppelin tot de Eagles, van Supertramp tot Deep Purple. Hits maar ook album tracks. Terugkijkend ben ik blij dat ik erbij was (ik sta rechtsbovenin op de foto), maar eigenlijk had ik te weinig met deze muziek om een van de presentatoren te mogen zijn. Ja ik vond de muziek echt te gek, maar er hadden alleen dj's moeten zitten die bij elke plaat een persoonlijk verhaal hadden. Het station was te weinig rock 'n roll. En dat gold dankzij een falend muziekbeleid na enige tijd helaas ook voor de muziek. Vlak voor het einde was er nog een opmerkelijke formatwijziging, het werd Happy RTL ...gruw! Toen het station ter ziele ging werkte ik al fulltime bij RTL Nieuws.

Classic rock vind ik nog steeds een heerlijk format, maar toch hou ik het als luisteraar niet heel lang vol. Zo nu en dan een paar uurtjes is genoeg merk ik. Althans op het station dat deze muziek nog steeds uitzendt: Arrow Rock Radio (AM 675).

Maar ik heb ineens keus: City FM, in de gehele Randstad te ontvangen, heet nu City FM Classic Rock. In een persbericht noemt de zender zich ten onrechte 'het enige classic rock station in de ether'. Hoe dan ook, ze gaan het anders doen: "We waken ervoor dat het geen mannen met baarden-station wordt, maar dat CITY FM fris en modern klinkt." Zou het wel classic rock zijn dan? Ik ga zeker luisteren, misschien weten zij me wel langer vast te houden. Dankzij de muziek of misschien wel doordat ik op City FM meer presentatie hoor. Arrow heeft nauwelijks presentatie, wat het station wat doods maakt.

NB Wat Yorin FM betreft wil ik aan mijn eerdere opmerkingen over de presentatie toevoegen dat ik de muzìek wel errug lekker vind.
10:06:31 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: