Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:11:56.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

woensdag, 26 mei 2004

Canvas

Als het theatergezelschap ZT Hollandia een nieuwe productie brengt, is dat dan nieuws? Als er transfers zijn binnen de cast van Neerlands populairste soap, Goede Tijden Slechte Tijden, is dat dan nieuws? Als een speler van RBC Roosendaal in beeld is bij een buitenlandse club, is dat dan nieuws?

Wat nieuws is en wat niet is een stilzwijgende afspraak, een compromis, tussen journalisten. Want als je me vraagt wat voor mij persoonlijk nieuws is, dan verschilt dat nogal eens van wat ik de luisteraars voorschotel. Sportnieuws is nieuws, ik weet het. Maar voor mij persoonlijk niet. En ik doe soms echt mijn best om het nieuwswaardige ervan in te zien.

"En.. vanavond voetbal kijken?" vroeg een presentator vandaag aan een eindexamenkandidate. "Voetbal?" klonk het verbaasd. "Oh dat weet je helemaal niet! Nou dan heb je dus extra tijd om nog te studeren!"

Extra tijd? Nouja, tv-kijken hoeft ze in elk geval niet vanavond. Terwijl ik dit tik vertonen Nederland 2, Canvas en nog wat zenders hetzelfde voetbal. En verder is er weinig interessants op tv. En dat is, helaas, altijd zo als er sport wordt uitgezonden.

Maar ik heb hoop. Sportloze zomer Belgisch Canvas, kopte de Telegraaf vanmorgen. Het schijnt dat alle sport de komende maanden van Canvas verdwijnt. En Canvas is een zender die met regelmaat boeiende programma's uitzendt; kwaliteitsdrama en documentaires. Héérlijk als daar alle ruimte voor is, in een periode die sport biedt, sport, en.. verder eigenlijk niks dat het bekijken waard is. Althans, da vinnik persoonlijk za'kmaarzeggen.
9:09:01 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: