Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:11:27.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

maandag, 10 mei 2004

Brabantse Nachten

Vijftien uur lang klonk Omroep Brabant fris en jong. De levenslust spatte door de luidsprekers. Brabantse Nachten Zijn Lang was een geslaagd evenement. "Dit moeten jullie méér doen," zei een luisteraar in de uitzending. Normaal is Omroep Brabant zo voorspelbaar, hij wist precies welk onderdeel wanneer kwam. Gooi het format overboord, dus.

Maar de charme zat 'm denk ik niet in het afwezig zijn van een format. Het zat 'm in het ongedwongen karakter. De interactie tussen de radiomakers, de luisteraars en gasten. En in het feit dat de radiomakers soms vollédig zichzelf leken. Alleen op de hele uren in het NOS Nieuws was er de toon van de onaantastbare autoriteit.

Het programma deed me soms denken aan Motorpaleis De Jong, jaren geleden op Radio Rijnmond. Vanuit heel Brabant werd live verslag gedaan van feesten, nieuws (verslaggevers stuitten op de Bossche cafémoord) en zelfs van een gruwelijk vroege eucharistieviering. Twee collega's dompelden zich onder in een hoerenkiet. En zeker zo leuk want spontaner waren de belevenissen van Manouk, in het dagelijks leven bureauredacteur bij tv. Zij reed mee op de taxi ("een lekkere taxichauffeur!"). Bij een homokroeg kreeg ze een aanzoek "...het is gewoon geweldig." (MP3)
11:58:38 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: