Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:10:55.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

maandag, 19 april 2004

Verslaving


I'm so tired of being alone...


I know a cool place in the desert

't Was echt tijd om naar bed te gaan. Half-één al, en uitslapen zat er niet in. Ik had het licht uitgedaan, maar zoals altijd moest ik staande voor de tv nog even dwangmatig zappen.

Ik viel in Leaving Las Vegas. Sera (Elisabeth Shue) komt een hotelkamer binnen. Ze komt voor Ben (Nicolas Cage) die op bed ligt, hij heeft haar besteld. You can fuck me in the ass. You can cum on my face. Just keep it out of my hair. I just washed it. Maar Ben is te dronken voor seks. Hij wil eigenlijk gewoon dat ze hem gezelschap houdt. Het is al snel duidelijk dat tussen die twee iets moois gaat opbloeien. Dat moest ik zien natuurlijk...

De film zou een heartbreaking einde krijgen. Ben was vastbesloten om zich in drie, vier weken letterlijk dood te drinken. Natuurlijk had ik gedurende de film een beetje hoop dat Sera hem zou redden. Maar Sera was niet toevallig prostituee geworden, ze was ook ergens voor op de vlucht. En onderweg zocht ze haar heil bij foute mannen.

- Don't you like me, Ben?
- Sera... what you don't understand is - no, see, no. You can never, never ask me to stop drinking. Do you understand?
- I do. I really do.

Een mensenleven zit vol kleine en grote verslavingen. Momenten van genot, van verlichting eigenlijk. Even geen negatieve gedachten of gevoelens, geen confrontatie met jezelf. Daarna komt de kater: de gevoelens komen terug, extra hevig ook nog eens. Versterkt door bijvoorbeeld spijt of schuldgevoel. Omdat die bak pinda's je nog dikker zal maken. Of doordat je weet dat je slaap tekort gaat komen nu je die film hebt uitgekeken.

Relaties kunnen ook verslavend zijn: je bent afhankelijk van die ander om je compleet te voelen. Je geeft hem een rol in je leven die hij uiteindelijk niet kan waarmaken. En als dat moment aanbreekt, voelt dat als bitter verraad. Met bittere verwijten als gevolg. En waarom? Waarom doe je dingen die slecht voor je zijn? Waarom zoek je een partner die slecht voor je is? Als ik het wist zou ik een bestseller schrijven :) Misschien kan Het Geluk van Nederland er komende zondag iets over vertellen.
7:54:45 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: