Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:10:35.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

maandag, 29 maart 2004

Jochem

"Goededag mevrouw, als u even tijd voor me heeft? U komt in aanmerking voor teruggave van de rioolbelasting. Een paar korte vraagjes slechts en ik kan u zeggen hoeveel u terugkrijgt."

Blij verrast gaf een kennis van mij vanochtend met grote bereidwilligheid antwoord op de vragen die haar in de deuropening werden gesteld.

Uit hoeveel mensen bestaat uw huishouden? Gaat u vaak in bad? Wat voor toiletpapier gebruikt u? Kunt u de rol even laten zien? Hoeveel papier gebruikt u per keer? Wacht even, dat meten we op met een rolmaat. En de luchtverfrisser die u gebruikt, kunt u die even halen?

Wanneer ruik je onraad? Nou, de kennis kreeg maar geen argwaan. Kunt u op een schaal van 1 tot 10 aangeven hoe de ontlasting stinkt? "Ik zou zeggen, varierend van 3 tot 7," antwoordde ze braaf. En de kleur, ecru, reebruin? En het gewicht? Meer of minder dan 400 gram?

Ik kan de collega's van de Radionieuwscentrale geruststellen, je kan er dus nog veel erger instinken. Ook nadat de vriendelijke meneer haar had gefeliciteerd met de besparing, ze zou 21,50 terugkrijgen, begon het nog niet te dagen. Ze was echt verrast toen bleek dat het een grap was. Een proefopname voor een nieuw programma van Jochem van Gelder. In de voetsporen van wijlen Ralph Inbar, kennelijk. "Kijk, in dat busje daar aan de overkant, daarin zit de verborgen camera."
9:58:00 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: