Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:10:31.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

donderdag, 25 maart 2004

Brabant? Is dat Nederland dan?

Het probleem met 'Hilversum' is dat er alleen Randstedelingen werken. Dat is zelfs beleid; de reiskosten- en verhuiskostenregelingen maken het heel onaantrekkelijk om ver weg te (blijven) wonen.

Vandaag werden de stations van Amsterdam en Roosendaal ontruimd in verband met bommeldingen. Het treinverkeer rond die steden werd stilgelegd, net als de metro's in Amsterdam. De bommelding in Roosendaal had nog veel grotere gevolgen. Niet alleen het station maar ook de railverkeersleiding moest worden ontruimd. En daarmee kwam in één klap ook een einde aan het treinverkeer van en naar Breda en Vlissingen. En verder vielen veel treinen naar Tilburg en Dordrecht uit.

Toch begon het NOS Radionieuws van drie uur vanmiddag met het nieuws dat het treinverkeer van en naar Amsterdam weer op gang kwam. De bommelding daar bleek namelijk vals te zijn. Vervolgens werd uitgelegd wat in Amsterdam de gevolgen waren. Daarna hoorde ik de nieuwslezeres zeggen dat rond "het Brabantse Roosendaal" nog naar bommen wordt gezocht en dat er óók daar geen treinen rijden. Brabant ligt ver weg, als je elke dag tussen Hilversum en Amsterdam pendelt...

Het vervelende is dat de luisteraars van Omroep Brabant dat allemaal te horen krijgen. Want het landelijke en internationale nieuws wordt aangeleverd door de NOS. De nieuwslezers realiseren zich nauwelijks dat ze in dat verre Brabant te horen zijn. Op hun koptelefoon klinkt voor en na hun bulletin Radio 2. Dát is de zender die ze bedienen, zo moesten we eerder al ondervinden.
4:38:21 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: