Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:10:29.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

woensdag, 24 maart 2004

Uit Etten-Leur

"Dat kunnen we toch wel regionaliseren? Die rolstoel, komt die niet uit Brabant?"

Regionaliseren. Als iets zich ver weg lijkt af te spelen is er soms een invalshoek te bedenken waardoor zo'n onderwerp dichterbij de luisteraars komt. Als er Brabanders bij betrokken zijn bijvoorbeeld, die hun persoonlijke verhaal kunnen vertellen. Of een Brabants bedrijf. Vaak werkt dat. Soms ook pakt zo'n poging absurd geforceerd uit.

Vandaar mijn grapje, eergisteren in alle vroegte. En ik was niet de enige die het had bedacht, merkte ik toen ik na afloop van mijn dienst de redactie verliet. "Hahaha," hoorde ik achter me, "die rolstoel komt uit Brabant." Stel je voor, dacht ik, dattie echt uit Brabant zou komen. We zouden er nog een onderwerp over kunnen maken ook...

De volgende ochtend ging op de redactie in alle vroegte de telefoon. "Hallo, met Bart-Jan!" Ah, de Radionieuwscentrale, de nieuwsuitwisseling tussen de regionale radiozenders. Of dat interview waarvan zij de tekst al hadden ontvangen, op de geplande tijd wordt uitgezonden. Ik begon te zoeken in het draaiboek. "Het staat bij jullie gepland tussen half acht en acht, een gesprek met de heer Loopik." Ik zag niks. "Het gaat over die rolstoel van Yassin, die kwam uit Brabant! Dat bedrijf zit in Etten-Leur." Ik was even sprakeloos. Hoe is het mogelijk... Zou die rolstoel echt... Neeeeh! "Sorry Bart-Jan, je bent er ingetrapt hoor..." Ik bladerde nog eens goed door de papieren. "Het staat echt niet in het draaiboek."

Nou hadden mijn collega's wel een prachtige tekst gemaild. Heel geloofwaardig stond in de kantlijn een telefoonnummer ("via secretaresse" stond erbij, het nummer was overigens dat van een collega). En na een korte zakelijke inleiding vragen als "hoe kwam Yassin destijds bij uw bedrijf terecht?", maar ook: "valt dit onder de garantie?"

Maar het leukste komt nog. Aangestoken door het succes is gisterenmiddag opnieuw een tekst gestuurd. In de wetenschap dat er vanochtend weer andere collega's dienst zouden hebben bij de Radionieuwscentrale. En die bleken even geïnteresseerd in het onderwerp. Een van hen is zo sportief om er op zijn weblog over te schrijven.
6:04:14 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: