Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:08:36.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

donderdag, 22 januari 2004

Schade en schande

Ik viel er iets te laat in vanavond, in het gesprek dat Paul Witteman in B&W had met Karina Schaapman. Maar vervolgens miste ik geen woord, en groeide mijn verbazing en bewondering. Wat een vrouw! Tot nu toe was ze misschien bekend als een betrokken en sterke PvdA-politicus, onderwijsspecialist.

Maar ze is sterker dan wie ook kon vermoeden. Ze heeft moeten knokken in haar leven. Als kind leed ze armoede bij haar alleenstaande moeder. Die overleed en toen kwam ze bij haar vader. Die haar afwees. Ze belandde op straat. Gleed af naar de prostitutie. Uiteindelijk wist ze zich daaraan te ontworstelen. Ze begon een nieuw leven, maakte carriere in de politiek. En ze hield haar verleden stil.

Maar nu komt ze er toch mee naar buiten. En ze hoeft zich er niet voor te schamen vind ik. Door schade en (weliswaar) schande worden mensen wijs.

En nee, ze komt niet uit de kast vanwege de affaire Rob Oudkerk. Zo snel schrijf je ook geen boek. Maar ze schreef 'Zonder Moeder', wrang genoeg, wel nadat ze bij Oudkerk 'te biecht' was gegaan. Hij was haar partijleider. En bovendien huisarts met beroepsgeheim... Het boek verschijnt volgende week. En voor wie B&W vanavond niet (in zijn geheel) gezien heeft, het gesprek is terug te zien via de site van B&W.
8:31:13 PM     |


Ja, het werkt... (2)

Het Atkins-dieet is ineens volop in de belangstelling. Waarschijnlijk doordat binnenkort een Nederlandse vertaling van het boek van de dieetgoeroe op de markt komt. Vanavond gaat de BBC na in hoeverre het dieet werkt, en hoe dat dan zou komen. (BBC2, 22.00-22.50)

De wetenschapsredactie van de VPRO heeft het programma al gezien en licht een tipje van de sluier op: het dieet werkt, maar wel om een andere reden dan de vorig jaar overleden cardioloog Robert Atkins dacht.
5:37:39 PM     |


Ja, het werkt...

Een naaldje hier, een naaldje daar. Hoe kan je daar nou van genezen? Hoe, daar hebben de Duitse onderzoekers ook geen antwoord op. Maar ze moesten constateren dat de Oosterse priktherapie in een aantal gevallen beter werkt dan Westerse geneeswijzen. Allergieklachten waren in 9 van de 10 gevallen grotendeels verholpen. Een veel betere score dan bij traditionele behandelingen. Bij hoofdpijnklachten was de score minder spectactulair, maar nog altijd heel goed: driekwart van de patienten had na een half jaar weinig of geen last meer.

Ohja, het was zeker geen klein onderzoek, integendeel, het was het grootste tot nu toe. Maar liefst 250.000 patiënten en 10.000 artsen namen eraan deel.
Persbericht | AFP | DPA | AP
4:49:16 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: