Weblog van Martin Volder
        

Weblog van Martin Volder

vrijdag, 17 oktober 2003

Morgen is het weer zover

Doe je toch nog wat leuks met je afdankertjes.
1:46:12 PM     |


Remi neemt zijn speelgoed mee

Dit is Remi, die ik gisteravond een klein beetje in mijn hart heb gesloten. Een camerploeg volgde hem van zijn vierde tot zijn achtste jaar. En gisteravond was het resultaat te zien op Nederland 1. Wie het gemist heeft kan ik de herhaling morgenochtend aanraden. Ik kreeg diep respect voor de pleegouders die hem opvingen. Remi is regelmatig onhandelbaar. Pleegmoeder Yvonne kon het met alle liefde van de wereld niet volhouden. "Ik ben heel idealistisch begonnen," zegt ze als ze de strijd opgeeft. "Kòn ik maar in dat koppie kijken en alles voor hem op een rijtje zetten. En al die onveilige dingen om hem heen weghalen."

Want onveilig voelt Remi zich. Op vierjarige leeftijd wordt-ie door zijn moeder "als een vuilniszak buiten gezet," zoals haar ex-man, zijn vader, het formuleert. Remi is druk, heeft woede-aanvallen. Medicatie, veiligheid, liefde, denk ik dan. Maarja, als je eigen moeder je nadrukkelijk niet meer wil zien (Remi moet in de auto blijven wachten, als zijn vader bij zijn moeder naar binnen gaat), dan voelt dat niet veilig en liefdevol. Yvonne doet haar best, maar op school gaat het mis met Remi. En vervolgens is er geen plaats op een school voor moeilijk opvoedbare kinderen. En dus zien we Remi in een klas zitten tussen ernstig geestelijk gehandicapten. En uiteindelijk stuurt pleegmoeder Yvonne hem dus ook weg, hoewel ze hem zeker niet aan de kant zet zoals zijn eigen moeder.

-"Wat vind je ervan dat je nu weer naar een ander gezin gaat?"
-"Niet leuk .. maar ik neem gewoon mijn speelgoed mee."

De donderdagdocumentaire wordt morgenochtend herhaald, op Nederland 1, 11.00-11.55 uur.
9:41:09 AM     |


Christiane F.

"Het was vlak na de tijd van de flower power. De artiesten uit die tijd waren onze voorbeelden. We blowden en luisterden naar muziek van Jimi Hendrix, Led Zeppelin en Deep Purple. Later gingen we ook LSD gebruiken." De Volkskrant praat met Suzie, één van de meisjes met wie Anja Joos op 13-jarige leeftijd haar lijdensweg op straat begon. Dat is inmiddels dertig jaar geleden. Het verhaal van de drie Duitse tieners lijkt een kopie van Christiane F., verslag van een junkie; een autobiografisch verslag van een 13-jarig meisje dat op de Babystrich van het Berlijnse station Zoo haar lichaam verkoopt voor heroïne. Anja Joos wordt vandaag begraven. Tieners, flower power, heroïne in overvloed
8:17:20 AM     |


donderdag, 16 oktober 2003

Oude dag (2)

Een ultieme wandeltip.


11:54:03 AM     |


Oude dag

Na jarenlange trouwe dienst bij Omroep Brabant...


11:52:20 AM     |


Overgang Van Inkel nog niet rond

"Zojuist van de Veronica radio directie vernomen dat er absoluut nog geen deal is met Inkel," schrijft Eddum.


10:20:12 AM     |

woensdag, 15 oktober 2003

Vrienden

Mijn grootste idool is: DJ Tiësto
Mijn mooiste herinnering aan jou is: dat je mij je vriendenboekje gaf

Vooral over dat laatste antwoord heeft-ie zorgvuldig nagedacht. Want Thomas vindt het toch wel heel speciaal dattie in het vriendenboekje van Naomi mag schrijven. Hij vindt Naomi een héél leuk meisje. En dat is wederzijds. Naomi schrijft in Thomas' vriendenboekje:

Mijn mooiste herinnering aan jou is: dat je mij gekust hebt

Oef. En dat op zèsjarige leeftijd.
Naomi en een ander meisje, Anne, spelen soms 'gevangenisje' met Thomas. Dan houden ze hem in hun armen gevangen. Met een kusje kan hij zich vrijkopen.

In Thomas' vriendenboekje hebben ook juffen geschreven.

We zijn vrienden sinds: ik jou juf ben

Van de drie juffen in zijn boekje, maakt er maar eentje geen taalfouten bij het invullen van het lijstje...

8:54:53 AM     |


dinsdag, 14 oktober 2003

Zoek jezelf

"Zoek jezelf broeders" vanmiddag op de radio. Ik neuriede mee. En genoot van de beelden die spontaan op mijn netvlies verschenen. Weet je nog wanneer dat was, toen je nog geen ander was. Niet in harnas achter glas, maar je eigenlijke zelf. Treffende voorbeelden kwamen in beeld, het werd een soort videoclip. Dikkerdoenerij genoeg, op kantoor en in de kroeg. Als je nou 'ns geen masker droeg, zou je dat niet beter staan. Een heimelijk genoegen. Wie zie jij voor je?
3:01:34 PM     |


Niet op het scherm gekomen

Bij Omroep Brabant wachtte hem een mooie carrièremove: van radio naar tv. Gerard de Kloet zou het Brabantse tv-nieuws kunnen presenteren. Maar radio is een hardnekkig virus kennelijk. En dus blijft-ie bij de radio. Helaas niet in Brabant maar in Hilversum. De collega's van het 3FM Nieuws krijgen er per 1 januari een goede radiomaker bij.
10:20:32 AM     |

Van het scherm gehaald

De carrièremove van Marga van Praag was geen eigen keuze, zo laat hoofdredacteur Laroes zich in een interview ontvallen. "Marga van Praag heb ik van het scherm gehaald, omdat ze als presentatrice niet hoger dan op een zesplus kan eindigen, maar als verslaggeefster wel." 'Journaal moet binding houden met samenleving'
10:19:38 AM     |

Waterval

- Papa, als de zon ondergaat, wordt de lucht soms oranje.
- Dat klopt ja.
- Vandaag is het hééél mooi, papa! Ik zie in de verte een oranje wáterval!


10:17:37 AM     |

zondag, 12 oktober 2003

Wonderful

Net nu vrijwel vast lijkt te staan dat een stukje 'roemruchte' omroepgeschiedenis door Rijkswaterstaat wordt ontmanteld, is daar ineens de koene redder Ruud Poeze. Deze dromer maakte vanmiddag in het programma Antenne 2 bekend dat hij eraan denkt om het REM-eiland te gebruiken voor Wonderful Radio London. Radiofreaks weten waarover ik het heb. Het REM-eiland was het platform in de Noordzee waarvanaf in 1964 radio- (Radio Noordzee) en later tv-uitzendingen (TV Noordzee) kwamen. Nederland maakte zo kennis met Ed het sprekende paard (a horse is a horse) en hield er uiteindelijk de TROS aan over. Ruud Poeze wil dit stalen gevaarte gaan gebruiken voor zijn droom: de terugkeer van Wonderful Radio London. Veel freaks zullen zich kort geleden net als ik verbaasd hebben over de stunt van Ruud Poeze op 1008 AM. Ineens klonken daar loep- en loepzuiver platen en jingles van de Big L uit een ver verleden. Onwezenlijk. Het signaal kwam hier uit de Flevopolder maar was bedoeld voor Groot-Brittannië. Poeze wil het station daar weer populair maken. Het lijkt me een onmogelijke operatie op de middengolf, maargoed hij probeert het. En wel vanaf het REM-eiland, als het aan hem ligt. Luister naar het gesprek (Realaudio) uit het Avro Radio 2 programma, met op de achtergrond Man of Action van The Les Reed Orchestra, geheel in stijl. Duik ook eens in de geschiedenis van het REM-eiland met Hans Knot of Andere Tijden.
9:17:36 PM     |

Mabel toch...

Mabelgate: drugs- en Scientology-connectie (via JongNieuws).
2:15:34 PM     |


Robert Jensen is goed

Chiel Beelen ondervraagd door radio.nl:

Welke andere dj's vind je goed en waarom?

  • De stem van Wessel van Diepen
  • De muziekkennis van Rob Stenders
  • De lach van Edwin Evers.
  • Het salaris van Robert Jensen
  • En de aantrekkingskracht van Marisa Heutink

11:36:07 AM     |

Kogel blijkt losse flodder

Na het doorzichtige doorgestoken kaartspel van Masterplan en het veel ernstiger bedrog bij de publieke omroep, kwam het bericht dat illusionist Derren Brown geen Russisch roulette speelde, en al helemaal niet live. Een stuntteam maakte de knal en rook op de meelzak, waar Derren de laatste cilinder op leegschoot. Kogel blijkt flodder | Roulette door illusionist blijkt illusie
11:34:23 AM     |




© Copyright 2005 Martin Volder. Click here to send an email to the editor of this weblog.
Last update: 26-12-2005; 23:07:50.