Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:06:34.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

woensdag, 26 november 2003

Water en vuur

Het geflirt begint vaak onbewust. Je vindt iemand leuk en je laat dat onwillekeurig merken. In je stem. Je blik, die net iets langer aanhoudt. Je lach. Een onbewuste aanraking. Een grapje. Een opmerking met een extra lading. Langzamerhand krijg je het ook zelf door. En de ander weet het ook. Je weet het van elkaar. Het voelt prettig, je geniet, maar je doet er verder meestal niets mee.

Soms wordt het wel meer. Je creëert een situatie: ineens ben je eindelijk samen, een heilig moment. Je kijkt elkaar in de ogen. Een zwijgende blik waarin veel wordt gezegd. Ontroering. Een eerste kusje op haar wang. Je handen gaan zachtjes om haar middel. Haar hoofd buigt mee met je kusjes. Je neus gaat over haar huid, je ruikt haar. En dan is daar de zoete smaak van haar tong...

Prachtig, het liefdesspel tussen twee mensen. De allereerste flirt. De sensatie van het aanraken. De passie, de ontroering, de geilheid.

Die geilheid wordt uitgebreid geëtaleerd en opgewekt op de late avond bij RTL 5. Zonder de passie, zonder de ontroering, zuiver en alleen de drift. Nog even dan, want binnenkort stopt ook deze zender met programma's als 'Sex Court'. "De commercie volgt alleen maar een trend'', zegt seksuoloog Fontijn in het AD. "En die is dat mensen meer en meer op zoek zijn naar intimiteit en veiligheid, terwijl seks op tv juist plat en kil is. Mensen hunkeren naar echte relaties, ze willen echte warmte voelen. Ze hebben genoeg van virtuele seks, het verzadigingspunt is bereikt."

Plat en kil. En nu daar een einde aan komt zie ik een kans! Elke avond warme erotiek op tv. Ik ben geen seksuoloog, maar ik durf te voorspellen dat het de seksuele gezondheid ten goede komt. Hoeveel jonge mensen hebben nu nog teleurstellend slechte seks doordat ze het foute voorbeeld volgen? Al ongelukken makend kom je er als jonge man achter dat het niet reëel is om je na een ultrakort voorspel op een enthousiast kronkelende vrouw te storten. Het is als het doven van een hete vlam in ijskoud water. Pijnlijk. Het Taoïsme kent de wijsheid: ''Een man is als een vlam: meteen heet, maar eenmaal gedoofd abrupt weer koud; een vrouw is als water dat langzaam het kookpunt bereikt, maar nog lang warm blijft."

RTL, SBS, BNN of wie dan ook: laat ons zien hoe water en vuur urenlang met elkaar kunnen spelen. Geef ons een sfeervol ideeënprogramma. Elke avond. Een erotisch 'Ontdek je plekje'. En anders ligt hier misschien een taak voor Teleac?
9:52:30 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: