Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:06:21.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

maandag, 17 november 2003

De moordenaar

Als ik hem zie lopen voel ik me onaangenaam. Een fysieke afkeer voel ik zelfs van deze schuwe schim, die bijna stiekum zonder een groet voorbijschiet. Ik ben niet de enige merkte ik laatste. "Aargh! De moordenaar!" Inderdaad. Deze creep, een alleenwonende zonderling van halverwege de veertig, loopt met ten minste één vreselijk geheim rond. We deelden onze huivering en wisselden ervaringen uit over onze zeldzame korte kontakten met deze onsympathieke griezel. En we vroegen ons af tot wat voor vreselijks de man allemaal in staat zou zijn, en vrijwel zeker al is geweest.. Als bij hem thuis ooit een lijk wordt gevonden, zijn wij absoluut niet verrast. We zullen opgelucht zijn dat de engerd eindelijk achter slot en grendel verdwijnt.

Vandaag las ik over de moord op Patricia Bouwens (25). Met haar man en drie jonge kinderen woonde ze in Den Helder. Een week voordat ze werd vermoord waren ze nog een weekendje naar Texel geweest. Volgende week zou Sinterklaas het gelukkige gezinnetje bezoeken, via het buurthuis was de goedheiligman al geboekt. Patricia is gevonden op de binnenplaats van hun huis (foto, Telegraaf). Haar man Ruud is aangehouden op verdenking van moord. En niemand had dat, zo gaat dat zo vaak, vantevoren kunnen voorspellen. "Dit is wel het laatste wat we van Ruud hadden verwacht. We kennen hem als een hele rustige jongen die gek is op zijn kinderen."

Niet dat iemand me ervan kan overtuigen dat 'onze' moordenaar geen moordenaar is. Maar, kan iemand me vertellen waaraan je een moordenaar herkent?
1:48:46 PM     |


Vooroordelen kosten denkkracht

Je denkt dat je gewoon een gesprek voert, dat gewoon niet zo wil vlotten. Maar als hij zwart is en jij blank, of omgekeerd, dan is er iets heel anders aan de hand. Vooroordelen. Vooroordelen? Ik niet hoor! Ja dat dàcht je. Je onderbewuste is druk bezig om die vooroordelen weg te duwen.

"Geplaagd door die stille tendensen zijn we zó druk doende om correct over te komen, dat we ons hoofd op dat moment niet goed meer bij andere zaken kunnen houden." Trouw schrijft erover.
7:11:35 AM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: