Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:05:58.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

maandag, 3 november 2003

Wat een geluk

"Maar mijn werk zeg ik niet op." Cor van der Heijden en zijn vrouw wonnen dit weekend 7 miljoen euro. De Telegraaf laat de EHBO-instructeur bij energiebedrijf Essent aan het woord. "Mijn vrouw blijft ook gewoon werken."

Jaja, Cor. Ik moet nog zien. Zou het mij lukken? Als ik ineens 7 miljoen euro rijker ben?

Ik hang dan in elk geval nooit meer piekerend boven mijn rekeningen. Dat is een voordeel. En verder kan ik toegeven aan een hoop verlangens. Ik kan mooie maar dure vakanties boeken bijvoorbeeld. En dat zonder vrije dagen aan te vragen, in theorie. Maargoed, ik blijf dus werken. Ik stel het me voor. In alle vroegte gaat de wekker. Ik voel me misselijk van de slaap. Ik zucht, draai me om. En dan: zou ik mezelf net als nu dwingen om op te staan? En hoe lang hou ik dat vol?

Met zoveel geld op de bank wordt alles anders. Ik ga natuurlijk ook niet meer naar de Aldi, waar ik geniet door alleen maar naar de kassabon te kijken. Ik rij niet meer om voor die goedkope benzinepomp (7 cent korting). Dat geeft me ook altijd zo'n goed gevoel. Geld verliest zijn waarde.

De manier waarop ik in dit leven sta zal veranderen. Hoe om te gaan met vriendschappen? Nieuwe vriendschappen vooral, of hernieuwde? En godja, ik sta dan misschien wel niet op de Quote-lijst, maar er zal angst in mijn leven sluipen.

'Geld maakt niet gelukkig' is zo'n cliché. Maar ik ben er de afgelopen jaren financieel op achteruitgegaan, en me toch gelukkiger gaan voelen. Maatschappelijk ging ik er ook op achteruit. Ik heb geen mooie managementfunctie meer die in één adem met mijn naam wordt uitgesproken. Maar daardoor kan ik nu wel weer gesprekken voeren zonder dat mijn gesprekspartners hun woorden strategisch kiezen en die van mij wikken en wegen. Om maar iets te noemen.

Geld en status. Ik leverde van allebei behoorlijk wat in. Mijn leven ervaar ik niettemin als aangenamer.
7:16:46 AM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: