Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:05:53.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

donderdag, 30 oktober 2003

Radio Octaaf terug op de kabel?

Radio Octaaf zou wel eens snel terug kunnen komen op de Amsterdamse kabel. "Country FM heeft de uitzendingen inderdaad gestaakt dus is Octaaf in het lopende advies de 1e volgende reserve," schrijft het station op de eigen site. En waarom vind ik dit leuk? Daarom.
11:12:54 AM     |


Terroristen in een rechtsstaat

Als ik denk aan twee boeven die in geheimtaal praten, zie ik de Baron en B2 uit Bassie en Adriaan voor me. Een beetje lachwekkend dus. 'Hilarisch' is de term die in het Algemeen Dagblad valt als het gaat om dit gesprek:

-"Ga je naar de wedstrijd?"
-"Gaat het door?"
-"Ja, ik denk van wel."

Als justitie en de AIVD gelijk hebben is het onderwerp waarover deze moslim-extremisten spraken minder hilarisch. 'Wedstrijd' zou staan voor aanslag. De advocaat van de verdachten lacht de beschuldigingen weg. "Het is bijna grappig." En hij heeft de rechtsstaat aan zijn zijde; de vijf met publicitair geweld vastgezette verdachten zijn alweer vrij.

Een maand geleden stonden in België 23 Al-Qaedaverdachten onder wie ex-voetbalprof Trabelsi voor de rechter. De rechter was duidelijk gefrustreerd over het gebrek aan mogelijkheden dat de rechtsstaat hem geeft. Uit de mond van de advocaat van één van de verdachten tekende NRC Handelsblad op: "We moeten vele duizenden mensen in dat milieu schaduwen om écht greep te krijgen op wat er gaande is. De mensen die hier terechtstonden, zijn het topje van de ijsberg. Dat vraagt om politiestaatachtige praktijken. Maar dat is ongeveer het einde van de democratie.'' Schrijf mijn naam niet op, zei de advocaat nog. "Anders krijg ik gedonder. Trabelsi heeft één van zíjn advocaten ook net met de dood bedreigd."


7:21:44 AM     |



 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: