Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:05:50.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

dinsdag, 28 oktober 2003

Zonnetje


5:23:32 PM     |


Dit was het nieuws

Maandagmiddag. Ik luister naar Omroep Brabant, de zender waar ik zelf werk. En ik hoor een bericht over een àndere zender.

Op Radio 2 is het startsein gegeven voor de stemming over de Top 2000. Net als de afgelopen vier jaar kunnen luisteraars hun favoriete 10 platen opgeven. Het resultaat leidt tot een Top 2000 die tussen Kerst en Nieuwjaar nonstop wordt uitgezonden.

Goh, da's waar. De Top 2000 komt er weer aan. Maar waarom die reclame voor een concurrent? Het gaat nog verder:

Met 5 miljoen luisteraars is het programma uitgegroeid tot het grootste radio-evenement van Nederland. Het startsein voor de stemming werd gegeven door Boudewijn de Groot, hij opende de website Radio2.nl. De Groot was vorig jaar de meest genoteerde en de hoogst genoteerde Nederlandse artiest.

Wervende woorden voor een in Brabant kwakkelende concurrent. Maar zo'n mooie promo op Brabant's best beluisterde zender helpt wel. Wel gek natuurlijk dat zo'n reclametekst een plek krijgt. Nog vreemder is dat dit 'nieuws' heet te zijn. Het zat in het NOS Radionieuws dat vanuit Hilversum wordt doorgestuurd naar de regionale collega's. Heel collegiaal. En heel nieuwswaardig. Onze luisteraars moeten toch weten dat ze direct moeten overschakelen naar Radio 2. Waar de Top 2000 weliswaar nog niet is begonnen, maar de stemming al wel.
1:22:59 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: