Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:05:48.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

maandag, 27 oktober 2003

Geëxplodeerde woede

Ik had geen haast en reed relaxed over de A58, op weg naar Rotterdam. Op de A16 bij Breda is het even gas inhouden wist ik. Werkzaamheden. Twee rijstroken tussen betonnen afzettingen. Ik draaide de A16 op en kwam achter een vrachtwagen terecht. Links van me zag ik een gaatje en ik voegde me achter een auto op de linkerrijstrook. Achter mij schoot een dikke zwarte Audi de weg op. Ook hij kwam achter een vrachtwagen terecht. Meteen schoot-ie naar links. In mijn achteruitkijkspiegel zag ik dat de wagen met hoge snelheid op me af racete. Bijna zat-ie in mijn kofferbak. Getoeter. Flitsende koplampen. Nouja zeg. Ik kan ook niet verder naar voren. Maar dat had de man kennelijk niet door. Hij nam gas terug en vergrootte dus de afstand. Om vervolgens richting mijn achterbumper te sprinten en op het laatste moment te remmen. Naar links en naar rechts schoot de Audi. De koplampen bleven knipperen.

Ik besloot maar naar rechts te gaan, tussen twee vrachtwagens in. Laat die gek mijn voorligger maar vervelen. De Audi gaf gas. Ik keek nog even hoe hij voorbijreed. Maar hij reed niet voorbij. De man ging naast me rijden. Druk gebarend in zijn dure auto, zelf strak in het pak. En heel agressief, dat was me duidelijk.

En, het leek wel of zijn wagen steeds meer naar rechts ging. Ik kon niet verder naar rechts, dan zat ik in de betonnen afzetting. De afstand tussen onze auto's werd steeds kleiner. Hoe moest ik reageren? Ik keek zo neutraal mogelijk naar de man zonder verdere reactie. Dat leek me maar het beste om hem niet nog bozer te maken. Ik hoopte vooral dattie niet nòg verder naar rechts zou gaan. Ineens stoof de wagen weg, de Audi verdween in de verte. En dat kon makkelijk want het gat tussen de Audi en 'mijn' voorligger was inmiddels groot.

Ik zuchtte de spanning weg. Opgelucht leunde ik naar achteren. Mijn hart klopte in mijn keel. Wat zit die man dwars? Hoe zou deze keurig geklede man in zijn peperdure auto thuis zijn, of op het werk?

Bij Ridderkerk zag ik dat er een file stond op de rijstroken die ik moest hebben om 'mijn' afslag Rotterdam-Centrum te nemen. Het stond muurvast tot zover ik kon zien. Ik besloot de doorgaande rijstroken te nemen. Vanaf de afslag Alexander zou ik dan wel binnendoor terugrijden. Ik reed langs een lange file. Pas op de Van Brienenoordbrug zag ik het einde of beter gezegd begin van de file. Op de afslag Rotterdam-Centrum, daar was een ongeluk gebeurd. Ik kon er maar een korte blik op werpen. Een dure zwarte wagen zag ik, zwaar beschadigd. Was dat dezelfde zwarte Audi? Het leek er heel sterk op. Terwijl ik doorreed zag ik weer de slinkende afstand tot die wagen links van me en de betonnen afzetting rechts van me. Hoe dichtbij zaten we toen bij een ongeluk? Vanaf Breda is in de Audi de woede kennelijk verder toegenomen. Om bij Rotterdam te exploderen. Ik hoop niet dat de man daar slachtoffers heeft gemaakt.
3:04:46 PM     |


"Jeroen Soer op non-actief"

De man die Radio West veranderde in een nieuwszender, wat daar leidde tot een financieel drama, maar zelf vlak voor de veranderingen naar de Vara vertrok, is bij die omroep op non-actief gesteld. Dat zegt het Mannetje van de radio te weten. In een reactie zegt een lezer dat Soer niet op non-actief is gesteld, maar onder curatele.
(via JongNieuws).

12:31:49 PM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: