Links en navigatie worden niet meer bijgewerkt. Actuele weblog op martinvolder.nl. Last updated: 26-12-2005; 23:05:40.
Weblog van Martin Volder
 www.martinvolder.nl
Get Firefox!         

dinsdag, 21 oktober 2003

Publiek geld

3FM concurreert naar mijn mening ten onrechte met Radio 538 en YorinFM, ik schreef het al eerder. Ik vind dat heel jammer, want daardoor zijn er alleen maar verliezers. Luisteraars hebben minder keuze. En de commerciële zenders wordt oneerlijke concurrentie aangedaan. 3FM snoept hun luisteraars weg, maar ook reclamegeld - voor de commerciëlen de enige inkomstenbron. Waarom wordt mijn belastinggeld niet gebruikt om een alternatief radiostation neer te zetten dat een commerciële partij nooit zo zou (kunnen) maken?

De concurrentie van 3FM richting de commerciële broertjes en zusjes lijkt nog wel even voort te duren. Het strijdtoneel verbreedt zich zelfs, naast de strijd om de luisteraars en de reclamegelden, is daar ook de slag om de 'sterren'. Want volgens omroepbestuurder Harm Bruins Slot zijn Rob Stenders en Ruud de Wild sterren die moeten worden weggehouden bij de concurrenten. Koste wat het kost, daar mogen best wat extra programmagelden aan worden besteed. Stenders zou 600.000 euro willen verdienen, Bruins Slot wil geen cijfers noemen, maar het zijn in elk geval geen kleine bedragen.

Schandalig vind ik dit. Maar wel heel illustratief. Wat mij betreft een goede aanleiding om werk te maken van een publiek 3FM, waarvan de programma's en de sterren niet uitwisselbaar zijn. En daarvan mogen de creatieve toppers wat mij betreft flink meer verdienen dan hun modale collega's; 80.000 euro bijvoorbeeld, daar kan je aardig van rondkomen. Er zijn dan weliswaar collega's die 600.000 euro verdienen, maar die hebben niet het voorrecht om bij zo'n eigenzinnig en creatief radiostation te werken.
11:16:17 AM     |


Squarepants

Mijn zoontje van zes is gek op die gekke spons en zijn vriendjes. Maar ook studenten zaten aan de buis gekluisterd tijdens het Spongebob-weekend kort geleden op Nickelodeon. "Ook in Nederland is de toekomst geel," voorspelt de NRC. "De kijkcijfers geven aan dat steeds meer Nederlanders SpongeBob-fans zijn, die nauwelijks kunnen wachten op de SpongeBob-bioscoopfilm, die eind 2004, begin 2005 klaar moet zijn." Wie is SpongeBob Squarepants en waarom moeten wij hem kennen?
7:09:22 AM     |




 


mail Martin:
Click here to send an email to the editor of this weblog.
ICQ Martin: