Tweehead

 

11e Tweehead - zaterdag 2 april 2005

Wedstrijdbepalingen

Wedstrijd

Voor de categorieën  J15/16 2x, J17/18 2x, M15/16  2x, M17/18 2x bedraagt de baanlengte 2,5 km (start 13.00 uur). Voor de categorieën D2-, DV2-, DV2x, D2x, DCL2x en DCL2- bedraagt de baanlengte 4 km (start 15.00 uur). Voor de categorieën LH2-, H2-, HV2-, HV2x, H2x en HCL2- bedraagt de baanlengte 7500 m (start 15.30 uur). De start voor de 2500 m is bij Willem III, de start voor de 4000 m is bij Het Kalfje, de start voor de 7500 m is in Ouderkerk aan de Amstel, ongeveer 60 meter ten noorden van de Oostermeerweg.De finish van alle wedstrijden is voor het clubgebouw van De Hoop. De baanlengte is gemeten over de hartlijn van de Amstel. Het inschrijfgeld dient op de wedstrijddag te zijn voldaan.

Tijdopname

Van iedere ploeg wordt de tijd waarin de baan is afgelegd opgenomen door middel van elektronische tijdme­ting. Na een eventuele bijtelling van strafseconden is in een categorie de deelnemer met de kortste tijd winnaar. Bij gelijke tijden verkrijgt men een gelijke klassering. Er wordt niet overgeroeid.

Start

Deelnemers in een divisie vertrekken in volgorde die is bepaald door de finishtijd van de Tweehead in 2004. Deelnemers die aan deze wedstrijd niet hebben deelgenomen starten hierachter in een door loting bepaalde volgorde.

Opstellen voor de start/oproeien

Alle deelnemers voor de Tweehead 7,5 km (starttijd 15.30 uur) dienen om 14.50 uur Het Kalfje gepasseerd te hebben, omdat om 15.00 uur de Tweehead 4 km start (start is bij Het Kalfje).

Ploegen die zonder geldige reden te laat aan de start verschijnen, worden bestraft met minimaal 15 strafseconden of uitsluiting.

Start

De deelnemers starten met tussenpozen van 15 seconden vanuit een varende positie (zgn. vliegende start). Tussen de starts van twee divisies is het tijdsverschil minimaal 90 seconden. Op 60 meter voor de startlijn is een oriënteringslijn (voorstart). Het passeren van de voorstart geschiedt op commando van de voorstarter. Bij het passeren van de startlijn roept de starter "DOOR" en wordt de starttijd genoteerd.

Oplopen

Als oplopend vaartuig wordt beschouwd een 2-/2x waarvan de boegpunt op minder dan een taftlengte van de achtersteven van de opgelopen 2-/2x is gekomen. De oplopende ploeg is vrij haar koers te kiezen. Er is sprake van inhalen vanaf het moment dat de voorsteven van de oplopende ploeg op gelijke hoogte is gekomen met de achtersteven van de opgelopen ploeg. De opgelopen ploeg mag de oplopende ploeg niet hinderen.

Baan

Een overzichtskaartje van de wedstrijdbaan en de te nemen bruggaten vindt u in dit programmaboekje. Het uiterste gat aan stuurboord-zijde (Hoop-zijde) van de Berlagebrug en het stuurboord-gat van de Utrechtsebrug zijn verboden in verband met de gemarkeerde terugroeibaan. Ploegen die door een verkeer bruggat varen dienen rekening te houden met 15 strafseconden of uitsluiting.

Finish

Veiligheid / terugroeien: na het passeren van de finish dient men door te varen tot voorbij de politieboot en de kamprechtersboot; deze dienen aan Nereus-zijde gepasseerd te worden om vervolgens aan Hoop-zijde de terugroeibaan - gemarkeerd met oranje ballen – te kiezen. De Berlagebrug kan tijdens het terugroeien slechts gepasseerd worden door het uiterste bakboord-gat aan Hoop-zijde. Terugroeien aan bakboord-zijde (Hoop/Ondine/RIC/ Willem III-zijde) tot Willem III. Terugvarende roeiers die hinderen krijgen15 strafseconden (per incident) of worden uitgesloten. De finish is voor het clubgebouw van De Hoop. Deelnemers in de race hebben te allen tijde voorrang. De wedstrijd is pas afgelopen als de laatste ploeg gefinisht is. Terugvarende ploegen die hinderen kunnen 15 strafseconden krijgen (per incident) of kunnen worden uitgesloten.

Verenigingsvertegenwoordiger

Voor een vlotte en goede afhandeling van eventuele protesten en/of incidenten (voorgaande jaren) dient een verenigingsvertegenwoordiger op zaterdag 2 april 2005 aanwezig te zijn op De Hoop tussen:

Start 13.00 uur: 13.30 uur tot 30 minuten na de laatste finish.

Start 15.00 uur: 15.30 uur tot 30 minuten na de laatste finish.

Start 15.30 uur: 16.00 uur tot 30 minuten na de laatste finish.

Rugnummers

Rugnummers worden slechts uitgegeven indien het volledige inschrijfgeld van de deelnemende vereniging is voldaan. De boeg moet zowel tijdens het oproeien als tijdens de wedstrijd het startnummer zichtbaar links op de rug dragen. De wedstrijdleiding aanvaardt geen verantwoordelijkheid voor het niet of foutief opnemen van de tijden van de ploegen waarvan het rugnummer tijdens de wedstrijd niet of slecht zichtbaar is. Op de wedstrijddag zijn vanaf 11.00 uur - tegen betaling van een borgsom van 20 euro de rugnummers (in tweevoud) op De Hoop verkrijgbaar. De borg kan alleen contant en met gepast geld worden voldaan. Na afloop van de wedstrijd dienen de rugnummers zo snel mogelijk ingeleverd te worden. Bij inlevering van alle nummers wordt de borgsom terugbetaald. Voor elk ontbrekend rugnummer wordt 10 euro in rekening gebracht.

Weging op de wedstrijddag

De weging van de lichte roeiers (gem. 70,0 kg) vindt plaats in de werkplaats van De Hoop tussen  12.00 – 14.00 uur. Niet gewogen licht startende deelnemers worden uitgesloten. Uitgewogen deelnemers starten in het zware veld.

Roeikleding/Kleuren van de bladen

Tijdens de wedstrijd is iedere deelnemer gekleed in het voorgeschreven tenue van de vereniging waarvoor hij/zij uitkomt, met inachtneming van de regels voor reclame zoals deze door de KNRB zijn vastgesteld. De bladen van de riemen dienen te zijn voorzien van de kleuren van de vereniging van iedere deelnemer. Indien dit niet het geval is kan dit leiden tot strafseconden.

Aanwijzingen

Het niet nakomen van aanwijzingen van kamprechters, ook na het passeren van de finish kan uitsluiting tot gevolg hebben, dan wel de toekenning van 15 strafseconden (per incident).

Aanvaringen

Te allen tijde moeten de deelnemers aanvaringen voorkomen, ook indien de mededinger in overtreding is. Meent een ploeg dat een mededinger in overtreding is, dan steekt hij/zij bij wijze van protest na het passeren van de finish een arm omhoog. Onmiddellijk na de wedstrijd wordt een officieel protest bij de hoofd van de jury ingediend.

Protesten

Protesten moeten schriftelijk worden ingediend bij het hoofd van de jury tot maximaal 30 minuten na afloop van de wedstrijd. Protestformulieren zijn te verkrijgen bij het wedstrijdsecretariaat in de sociëteit van De Hoop.

Aanwezigheid hoofd van de jury

Het hoofd van de jury bevindt zich gedurende de wedstrijd in de ruimte naast de bestuurskamer op De Hoop.

Winnaars en prijzen

De officiele prijsuitreiking van alle nummers vindt plaats in de sociëteit van De Hoop om omstreeks 16.30 uur. Er zijn medailles beschikbaar voor de winnaars van elke categorie. Aan de beste dames en heren 2-ploeg wordt een wisselprijs uitgereikt.

08/03/2005