Zuurkoolschotel uit de magnetron

Ingrediënten

Oorspronkelijk:
     1 zakje gekookte wijnzuurkool (250 g)
     1 appel (Elstar)
     1 schaaltje gemarineerde kipfilet (200 g)
     1 zakje aardappelgolfjes (450 g, CélaVita)
     2 theelepels cajunkruiden
     magnetronschaal inhoud circa 1 1/2 liter
     boter om in te vetten
     appelboor

(2 pers.)
Ik vind daarmee de verhoudingen tussen de zuurkool en de aardappelen niet zo goed, dus gebruik ik:
     500 g gekookte wijnzuurkool
     2-3 appels, al naar gelang nodig is
     300-350 g gemarineerde kipfilet
     450 g aardappelgolfjes, -blokjes of -schijfjes
     cajunkruiden naar smaak (ik gebruik
          wat minder dan 2 eetlepels)
     een grotere magnetronschaal (of een schaal 
          van 1 1/2 liter en een van 1 liter)

(2-3 pers.)

Bereiding

- In zeef zuurkool laten uitlekker. Intussen appel schillen, klokhuis met appelboor eruit boren. Appel halveren in dunne plakken snijden. Kipfilet in reepjes of kleine stukjes snijdenn en door de zuurkool scheppen. Magnetronschaal invetten.
- Helft van de zuurkool in de schaal scheppen en gladstrijken. Bedekken met een laagje appelschijfjes. Helft van de aardappelgolfjes op de appel leggen en bestrooien met wat van de cajunkruiden. Rest van de zuurkool erop scheppel en weer bedekken met appelschijfjes. Rest van de aardappelgolfjes erop en bestrooien met nog wat cajunkruiden.
- Schotel afgedekt in de magnetron in circa 10-15 minuten op vol vermogen (ca. 700 Watt) door en door heel en gaar laten worden.


Bron: AllerHande.

<=== Recepten-lijst

 
Jos van Geffen -- Home  |  Site Map  |  Contact Me

last modified: 26 February 2000