Snijbonen met pindasaus en tempé

Ingrediënten

4personen

 

Voorbereiden

Snijd de afgehaalde snijbonen schuin in reepjes van ca. 0,5 cm breed.
Snijdt de tempé in blokjes. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en houd wit en groen apart.
Maak de pindasaus volgens de aanwijzingen op de verpakkingen.

Bereiden

Kook de snijbonen in water met wat zout in 5 tot 10 minuten beetgaar.
Verhit de olie in een wok of koekenpan.
Bak de blokjes tempé goudbruin en schep ze uit de pan Bedruppel ze meteen met de sojasaus.
Laat het wit van de bosuitjes kort in de achtergebleven olie fruiten.
Roer er de pindasaus door.
Schep er achtereenvolgens de snijboontjes en de tempé door.
Laat kort doorwarmen.
Bestrooi met het groen van de bosuitjes en de gefruite uitjes.
Eet er rijst bij.
Zet desgewenst sambal op tafel.