Rozijnenbrood

 

Ingrediënten:

450 gram meel voor wit brood van sourby
2 theelepels suiker
1 theelepel zout
50 gram rozijnenbroodpoeder (gekocht bij de molen de zandhaas)
5 gram gist
2 theelepels olie
1 ei
280 ml water
300 gram gele rozijnen
kaneel naar smaak

Bereiding
Was de rozijnen in lauw water en dep ze daarna droog in een theedoek.
Doe eerst het zout,suiker ,olie en het ei in het bakblik.
Meng het meel met het rozijnenbroodpoeder met het meel totdat het er gelijkmatig doorheen zit .
Strooi dan de helft van het meel in het bakblik.
Doe nu het water erbij en strooi de rest van het meel erop .
Als laatste doe je er de gist bij. Strooi er dan wat kaneel overheen naar smaak ik doe meestal 1 theelepel
Zet de machine op de stand voor zoet  brood met korstbruinte stand 2.
Kijk na 5 minuten of de deegbal goed is niet te nat of te droog evt water of bloem toevoegen .

Strooi over de rozijnen die gedroogd zijn wat bloem zodat ze niet te nat zijn en voeg deze toe bij de piep in het programma.
Dat is meestal de 2e kneedronde. Na 2.50 minuten is je rozijnenbrood klaar.
Erg lekker met oude kaas of gewoon met roomboter.

Eet smakelijk

pumpoenhome.gif (2641 bytes)