Kanoën in Jisp

Vandaag doen we het anders. Ten eerste vertrekken we twee uur eerder dan gebruikelijk: 10 uur bij DePund! Ten tweede gaan we niet alleen fietsen, maar ook kanoën. In Jisp.
We belden elkaar eerst nog: gaan we wel? Het weer is nogal onvoorspelbaar. Teletekst voorspelt zon, regen, windstoten, hagel en onweer. Echt een zomerdag dus.
We besluiten stevige Hollandse doorzetters te zijn en gaan dus (op een iemand na, die vertrouwde het niet en bleef liever in bed - waar hij later spijt van kreeg).
Hans kent de weg naar Jisp als zijn broekzak: een prachtige route door het Twiske. Daar is het hartstikke rustig; het lijkt wel alsof niemand het aandurft om vandaag naar buiten te trekken.
Het koffiehuis bij "De Lange Jap" is om deze tijd helaas nog gesloten. We doen net alsof onze waterflessen dan maar koffie bevatten en genieten ervan op een bankje van de  zon.



 

 

In Jisp aangekomen en na echte koffie, vertrekken we met twee geleende eenpersoons kayaks en een canadees. 'Volg de rode en/of blauwe paaltjes, dan kom je er vanzelf', was de boodschap. Wel, we hebben één rood paaltje gezien - linksaf - en toen hield het op. Gelukkig hadden we een kaart bij ons, dus zijn we niet echt verdwaald. Een heerlijke tocht. Speciaal voor mij, want hoelang was het al niet geleden dat ik had gekanood? Minstens anderhalf jaar! En het weer? Je hebt nog nooit zoiets moois gezien. Zwarte lucht achter ons, onweer en bliksem in de verte. Zo'n lucht waarvoor schilders uit de hele wereld naar Holland komen. En terecht.

Even de spanning toen we het meer moesten oversteken: halen we dat wel? Want (les 1) bij onweer moet je niet in je kano blijven zitten. Dat is levensgevaarlijk. We hielden het droog tot we drie uur later weer terug waren, de kano's op de steiger hadden getrokken en weer onder de pannen waren met een lekker glaasje sap. Toen barstte een bui los. Even later, op weg terug naar Amsterdam op de inmiddels bekende route door het Twiske, was het weer prachtig. Hoe verzin je het! Er rust een zegen op onze club. En... eh... teletekst had geen gelijk: we hebben bijna alle weertypen gezien, maar het heeft niet gehageld!

Meer foto's hier...