Chocolade Baveroise taart (nagerecht, 10 personen (AllerHande))

Benodigdheden:


Bereiden:

Verkruimel de koekjes in een schaal. (dat kun je makkelijk met een keuken machine doen, of als je die niet hebt, de koekjes in een zak doen en ze met een fles plat rollen). Ondertussen boter smelten. De boter met de koekkruimels mengen. Dit mengsel in een beboterde vorm doen en aan drukken. Tot nader gebruik in de koelkast zetten om hard te laten worden. Breek de chocolade in stukjes en doe ze in de pan. Voeg de suiker en de melk toe en laat de chocolade smelten. Leg ondertussen de blaadjes gelatine in een kom koud water. De eieren scheiden en de dooiers met wat van het chocolade mengsel los kloppen. De dooiers toevoegen aan het chocolade mengsel (van het vuur af) en goed roeren. Gelatine blaadjes uitknijpen en door het mengsel roeren. De pan in een grote kom koud water laten afkoelen gedurende 30 minuten, tot het mengsel 'lobbig' begint te worden. Klop ondertussen het eiwit en de 1/4 l slagroom (apart) stijf. Roer eerst de slagroom door het afgekoelde chocolade mengsel en dan het eiwit. Het mengsel in de bakvorm gieten en gedurende 3 uur in de koelkast laten opstijfen. 1/8 l Slagroom met wat suiker op kloppen en met spuitzak de taart versieren. De decoreer chocolaadjes maken het werk af.

Eet smakelijk ! ! !


Bereiden: ca 50 min. (en ca 3 uur opstijven)
Prijs p.p.: f 1,00
Per eenpersoonsportie:
405 kCal.
eiwit 5 gr.
vet 25 gr.
koolhydraten 39 gr.


Return to the hoofdgerechten index
Return to the recepy index
Return to my chez Mierrrrrnha page
Return to my homepage


Updated 17-maart-2004, Mirna van Hoek