de Volkskrant, 17 februari 1994


 
 

COMPUTERSTORING BIJ POSTBANK


 
  Bij de Postbank heeft in de nacht van zondag op maandag een ernstige computerstoring plaatsgevonden. Overboekingen zijn daardoor twee dagen vertraagd. Volgens de Postbank is de achterstand gisteren ingehaald.
  De storing trad op bij het invoeren van nieuwe software in de centrale computer van het girokantoor in Arnhem. Vanuit dit kantoor worden de meeste overboekingen verzorgd. Woordvoerder K. Borghuis stelt dat de problemen zijn veroorzaakt door `een menselijke fout' en dat er geen sprake is van een ondeugdelijke functionerend computersysteem.
  Door het uitvallen van het boekingssysteem zijn alle giro-overschrijvingen met twee dagen vertraagd. De bank, die het betalingsverkeer van ruim zes miljoen rekeninghouders verzorgt, heeft bij het inlopen van de achterstand de oorspronkelijke verwerkingsdatum van de overschrijvingen aangehouden. Daardoor zullen volgens de bank spaaropdrachten en het valutaverkeer geen schade ondervinden. De giromaten hebben geen hinder ondervonden van de storing. `De enige getroffenen zijn mensen die in het weekeinde reeds rood stonden en maandag geld verwachtten. Zij hebben langer op hun geld moeten wachten.' De bank ontkent dat uitkeringsgerechtigden door de computerstoring in de problemen komen wegens het uitblijven van betalingen. Vorig jaar werd de Postbank ook al eens door een computerstoring getroffen.
 

Francisco van Jole


NB: Deze tekst bestaat uit ongecorrigeerde kopij en is eigendom van Francisco van Jole. Er is geen enkele garantie dat tekst en publikatiedatum overeenstemmen met de gedrukte versie. Gedrukte artikelen zijn op te vragen bij de documentatiedienst van de Volkskrant. Verdere verspreiding of gebruik niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Geraadpleegde bronnen

Home


??