ADAM CURRY VERLAAT MTV


 
  Adam Curry de Nederlands-Amerikaanse video-jockey van MTV heeft ontslag genomen. Curry wil zich volledig wijden aan de nieuwe mogelijkheden die op mediagebied ontstaan door het internationale computernetwerk Internet.
  De 29-jarige televisiepresentator is de motor achter mtv.com, een op Internet aangesloten computersysteem dat informatie biedt over popmuziek en -cultuur. Via het systeem worden onder meer korte video- en muziekclips over de hele wereld verspreid. Curry koestert plannen om op deze manier een internationale virtuele geluidsstudio op te zetten.
  In een via mtv.com verspreidde verklaring stelt Curry dat hij zich niet langer kan verenigen met het idee deel uit te maken van de digitale revolutie en zich tegelijkertijd vast te houden aan een televisiekanaal uit de jaren tachtig dat bovendien steeds minder aandacht besteed aan muziek.
  Curry kondigde zijn ontslag onverwachts aan tijdens de opnames van de Countdown Top 20 van afgelopen vrijdag. Volgens Curry heeft MTV zijn aankondiging naderhand uit de uitzending verwijderd.
 

Francisco van Jole


NB: Deze tekst bestaat uit ongecorrigeerde kopij en is eigendom van Francisco van Jole. Er is geen enkele garantie dat tekst en publikatiedatum overeenstemmen met de gedrukte versie. Gedrukte artikelen zijn op te vragen bij de documentatiedienst van de Volkskrant. Verdere verspreiding of gebruik niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur.

Geraadpleegde bronnen

Home


2