Honkbal Verslagen
23 september 2006
Compiled and Copyright © 1997-2006 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 23 september
Kinheim brengt Series in balans




Kinheim brengt Series in balans
English | Line Score | Box Score | Play-by-Play | Pioniers' vorige wedstrijd | Kinheim's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HOOFDDORP - Corendon Kinheim won zaterdag met 6-1 vs. Konica Minolta Pioniers en bracht daarmee de best-of-five Holland Series weer in evenwicht, 1-1. Game Three wordt zondag in Haarlem gespeeld (aanvang 13:00 uur). Game Four volgt aanstaande zaterdag in Hoofddorp.
De wedstrijd van vandaag was het tegenovergestelde van het duel van donderdag. In de opener domineerde Pioniers, vandaag was dat Kinheim. Donderdag maakte Pioniers de defensieve 'plays', vandaag speelde de Kinheim-verdediging uitstekend. Donderdag sloeg Pioniers op de juiste momenten, vandaag deed Kinheim hetzelfde. Het onderstreepte dat beide ploeg gelijkwaardig zijn en niet voor elkaar onderdoen, ondanks het feit dat Kinheim in het reguliere seizoen zesmaal van Pioniers won.


...Patrick Beljaards...
...complete game winst...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Linkshander Patrick Beljaards gooide het gehele duel voor Kinheim. Hij had vier strikeouts en kreeg negen honkslagen tegen, waaronder vier van catcher Mark Duursma, die nu 7-uit-10 slaat in de Series. Het onderste deel van de Pioniers slagvolgorde was niet productief. Voor aanvang van de negende inning sloegen de laatste vijf slagmensen samen 0-uit-15 (waaronder een opofferingsslag), voordat twee slagmensen een honkslag sloegen. Na de negende sloegen ze slechts 2-uit-20. Wanneer de vierde slagman hierbij ook wordt meegenomen sloegen de laatste zes slagmensen slechts 3-uit-24. De eerste drie hitters in de Pioniers-volgorde sloegen 6-uit-12, waaronder een honkslag van Norbert Lokhorst, die normaal als negende op de lijst staat. Maar vandaag sloeg hij als tweede, terwijl reguliere tweede slagman Mark Duursma een plaats was gezakt. Daar verving hij Glenn Romney, die vandaag afwezig was, vanwege de bruiloft van zijn zus. De slagvolgorde van Kinheim was vandaag meer in balans. Hun eerste vier slagmensen sloegen 6-uit-16, terwijl de onderste vijf samen ook productief waren en tot 7-uit-19 kwamen.

In de tweede inning leek het er even op dat het weer de kant van Pioniers zou opgaan. Tjerk Smeets opende met een honkslag, maar hierna sloeg Edward Illidge opnieuw in een dubbelspel. Donderdagavond deed hij dat ook al tweemaal. Een grounder maakte een einde aan de inning.

Maar in de derde inning nam Kinheim een beslissende voorsprong door vijfmaal te scoren op starter Richard Orman. De linkshander gooide twee sterke wedstrijden in de Play-Offs tegen DOOR Neptunus, die hij beide won. De laatste wedstrijd betekende uitschakeling en onttroning van Neptunus en plaatsing voor de Series voor Pioniers. Vandaag werd de ervaren werper hard geraakt in de derde slagbeurt en kreeg zes hits en vijf runs tegen. Vince Rooi opende met een double langs de linksveldlijn en schoof op na een OSS van Wouter Heemskerk. Rooi scoorde vervolgens het openingspunt op een honkslag van Denny Beljaards. Hierna eindigde een stootslag van Danny Rombley in een foute aangooi van catcher Mark Duursma, waardoor er lopers op het tweede en derde honk kwamen. Beljaards en Rombley scoorden vervolgens beiden toen René Cremer volgde met een driehonkslag in diep linksveld. De inning was nog niet afgelopen, want Dirk van 't Klooster sloeg een RBI-single om de stand op 4-0 te brengen. Van 't Klooster schoof hierna op na een honkslag van Tjerk Smeets en scoorde op een 2-out single van Roel Koolen, voordat een vangbal de inning eindelijk afsloot.

Nadat Kinheim twee lopers achterliet in de eerste helft van de vierde inning kwam Pioniers dicht bij een punt in de tweede helft van deze beurt. Mark Duursma opende met een infield-hit, net buiten bereik van derde honkman Wouter Heemskerk, en schoof op toen René Cremer hierna een foute aangooi maakte. Nadat Dè Flanegin uitging na een line drive richting Cremer, schoof Duursma op na een comeback-grounder van Glennsig Polonius. Maar de inning kwam toen ten einde toen midvelder Danny Rombley een fraaie diving catch maakte op een line drive van Edwin de Graaf.

Kinheim zag opnieuw twee lopers stranden in de vijfde inning, maar voegde een punt toe in de zesde. Denny Beljaards opende met vier wijd en Danny Rombley sloeg een honkslag, waarna Richard Orman werd vervangen. Hij werd opgevolgd door Daan de Jong, die voor volle honken zorgde middels vier wijd voor René Cremer. Dirk van 't Klooster volgde met een opofferingsslag naar het midveld waarop Beljaards scoorde, maar toen de aangooi vervolgens naar het derde honk ging dacht Cremer een kans te hebben het tweede honk te bereiken, maar werd daar uitgegooid, waardoor een dubbelspel werd gecompleteerd. Een vangbal van Tjerk Smeets sloot de inning af.

In de 2e6 scoorde Pioniers hun enige punt. Met één uit bereikte Norbert Lokhorst het honk met een stootslag-honkslag en schoof op na derde honkslag in het duel van Mark Duursma en een honkslag van Dè Flanegin. Hij scoorde op een OS van Glennsig Polonius, maar Pioniers liet hierna twee lopers achter toen Edwin de Graaf uit ging na een grounder.

Pioniers draaide hun derde dubbelspel (en zevende in twee wedstrijden) in de zevende inning, waarin Kinheim opnieuw twee lopers achter liet. De Haarlemmers bereikten hierna niet meer het honk, omdat Daan de Jong de laatste zeven slagmensen op rij uitschakelde.
In de 2e9 sloeg Marcel Venema een honkslag met twee uit, waarna ook pinch-hitter Jaïr Roseburg een honkslag sloeg. Dit bracht Pitching Coach Eelco Jansen uit de dug-out voor een gesprekje met Patrick Beljaards. Even later kwam er een einde aan de wedstrijd toen Jefferson Muzo (die als midvelder waarnam voor Glenn Romney) een grounder sloeg.
,,Het verschil met de wedstrijd van donderdag was de verdediging'', stelde Kinheim's Pitching Coach Eelco Jansen na afloop. ,,vandaag maakten we de plays die we donderdag niet maakten.''
(23 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site. Tot gauw!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 23 september 2006
Copyright © 1997-2006 Marco Stoovelaar.