Grand Slam

Honkbal Verslagen
10 maart 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Zaterdag 10 maart
Pioniers shuts out HCAW
Tweede zege voor Pirates
Oefenopener RCH afgelast
Sparta/Feyenoord opent met winst
Neptunus, ADO, Almere verschuiven wedstrijd



Pioniers shuts out HCAW
English | Line Score | Box Score
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
HOOFDDORP - Vice-kampioen Konica Minolta Pioniers opende hun oefenseizoen zaterdagmiddag met een 7-0 shutout-zege vs. Mr. Cocker HCAW, dat dit seizoen met een jonge ploeg zal aantreden. Vanwege werkzaamheden en vernieuwingen aan het hoofdveld werd het duel gespeeld op het tweede veld van het complex op Sportpark Toolenburg. Op het hoofdveld wordt de outfieldomheining naar binnen gebracht om te komen tot een afstand van 100-120-100, terwijl ook een nieuwe warning track wordt aangebracht. De laatste jaren was er nauwelijks een homerun te zien op het Pioniers-veld, zodat e.e.a. zal betekenen dat een homerun vanaf dit seizoen vaker deel gaat uitmaken van een wedstrijd in Hoofddorp. Voor Pioniers was dit hun eerste wedstrijd onder leiding van nieuwe Manager (en voormalig HCAW-speler/coach) Frank Koene.

De thuisploeg opende de score met twee runs in de eerste inning op rookie starter Mark Kolner, die vorig seizoen 3 1/3 inning op het hoogste niveau gooide. Met één uit schoof Edwin de Graaf (velderskeus) op naar het tweede honk na een wilde worp, voordat Glenn Romney vier wijd kreeg. De Graaf was hierna in staat het derde honk te bereiken toen volgende slagman Dè Flanegin werd uitgevangen en scoorde toen een fout werd gemaakt op een grounder van Glennsig Polonius. Even later scoorde Romney het tweede punt op een honkslag van Norbert Lokhorst. Nadat ook Mark-Jan Moorman een honkslag had geslagen strandde Pioniers drie lopers, omdat Marcel Venema de inning afsloot met een groundout.

...Dave Draijer...
(Foto: Arie-Jan Lam)

...Ronald Jaarsma...
(Foto: Arie-Jan Lam)
Pioniers voegde een punt toe in de tweede inning toen Jefferson Muzo scoorde op een doorgeschoten bal en scoorde wederom in de derde inning op nieuwe werper Rutger Zwaal, die vorig seizoen gooide voor Eerste Klasser Alcmaria Victrix. Zwaal kreeg een single tegen van openingsslagman Dè Flanegin, die later scoorde op een grounder van Mark-Jan Moorman.

In de vijfde inning verhoogde Pioniers de stand naar 5-0 toen Glennsig Polonius homerde. Twee innings later deed Michael Duursma hetzelfde en opende zo de 7e inning op Joep de Wit, die zijn Hoofdklasse-debuut maakte in het tweede deel van vorig seizoen en 14 2/3 inning gooide in 10 optredens. Edwin de Graaf kreeg hierna vier wijd en scoorde het zevende punt op een honkslag van Glennsig Polonius, die drie honkslagen sloeg, twee RBI's had en viermaal het honk bereikte.

HCAW, dat na het teleurstellende vorige seizoen veel vooraanstaande spelers verloor, bereikte tweemaal het honk in de tweede inning toen Pionier-starter Roger Kops vier wijd gooide op rookies Stefan Hoogewerff en Sebastiaan Olgers met één uit, maar zich hierna herstelde en drie slag gooide op Bart Gabriëls en Juriën Overman.
In de derde inning bereikte de Bussumse ploeg, die dit seizoen worden gecoached door oud-spelers Roy Berrevoets en Jurjan Koenen, opnieuw tweemaal het honk op Dave Draijer. Dit keer, met twee uit, sloegen Siemen Korff (die het hele vorige seizoen miste vanwege een blessure) en (oud-Pioniers) Sergio Koelemij een honkslag, maar nu kreeg Sidney Ensermo drie slag. Ensermo, die vorig jaar voor Almere '90 speelde, is één van de weinige spelers in de ploeg met Hoofdklasse-ervaring. De twee honkslagen waren de enige voor HCAW in dit duel. In de volgende inning gebeurde hetzelfde. Hoogewerff bereikte als eerste slagman het honk na een fout, maar hierna gooide Draijer drie slag op Olgers, waarna hij vier wijd gaf aan Gabriëls. Maar, met twee lopers op de honken, kreeg Overman drie slag en kwam de inning ten einde toen de ervaren Ronald Jaarsma een pop-fly sloeg. Jaarsma, die de laatste jaren de lead-off hitter van de ploeg was, stond vandaag als negende in de slagvolgorde. De lead-off hitter vanmiddag was de van ADO overgekomen Shurty Tremus. Met de strikeout voor Overman zouden drie Pionier-werpers in het restant van het duel 13 van de laatste 14 slagmensen uitschakelen. Alleen Sidney Ensermo wist het honk te bereiken in de laatste drie innings toen hij de zesde inning opende met vier wijd, maar hierna werd uitgeschakeld in een dubbelspel op een klap van volgende slagman Stefan Hoogewerff. Kolner, De Wit en Olgers speelden vorig seizoen allen voor het in de Eerste Klasse spelende tweede team van HCAW, terwijl Hoogewerff uitkwam voor Amsterdam Pirates 2.
(10 maart)



Tweede zege voor Pirates
English | Line Score | Box Score | Pirates' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
ALKMAAR - Amsterdam Pirates, dat vorig weekeinde als enige ploeg een oefenwedstrijd speelde, kwam vandaag voor de tweede maal tot winst en deed dat met een 11-0 shutout tegen Eerste Klasser Alcmaria Victrix op elf honkslagen.

Pirates nam bezit van de wedstrijd in de eerste inning toen het vier onverdiende punten scoorde op starter Rick Pluijmers. Nadat openingsslagman Remco Draijer drie slag had gekregen bereikten volgende slagmensen Zaïr Koeiman en Sidney de Jong de honken toen een fout werd gemaakt op hun grounders. De twee scoorden vervolgens op een honkslag van volgende slagman Bas de Jong. Na drie slag voor Fausto Álvarez Rizo kreeg Pluijmers een honkslag tegen van Roderick Simon, gevolgd door een 2-run double van Mark Kan.
Pirates voegde twee punten toe met twee uit in de volgende slagbeurt. Eerst opende Björn Henrichs met een double. Met twee uit kreeg Sidney de Jong vier wijd, waarna de twee lopers scoorden op een tweehonkslag van Bas de Jong.


...Sidney de Jong...
...5x op honk, 3 Runs...
(Foto: Arie-Jan Lam)
Na twee puntloze innings had Pirates opnieuw een 4-run rally (met twee uit) in de vijfde inning op veteraan Mark Giroldi, die het werpen van Pluijmers in de derde inning had overgenomen. Met één uit raakte Giroldi Mark Kan met een worp, maar ging volgende slagman Roy Harteveld uit na een pop-fly. De rally begon hierna toen Björn Henrichs een honkslag sloeg, gevolgd door een RBI-double van Remco Draijer. Henrichs scoorde vervolgens na een fout. De honken kwamen vol te staan toen Giroldi vier wijd gooide op Zaïr Koeiman en Sidney de Jong, voordat een foute aangooi op een grounder van Bas de Jong leidde tot nog eens twee runs en een stand van 10-0. Hierna werd Giroldi opgevolgd door Dave Tromp Jr., die een einde aan de inning maakte met drie slag voor Álvarez.
Het elfde punt kwam tot stand in de zevende inning op nieuwe werper Michel Tromp. Met twee uit en Sidney de Jong (velderskeus) op het eerste honk kwamen de honken opnieuw vol toen Bas de Jong en Fausto Álvarez een honkslag sloegen. Vier wijd met volle honken voor Roderick Simon zorgde hierna voor het laatste punt in het duel. Sidney de Jong bereikte in al zijn vijf slagbeurten het honk en scoorde driemaal, terwijl Bas de Jong drie honkslagen sloeg en vier RBI's had.

Pirate-starter Jos de Jong gooide drie innings, waarin hij slechts één honkslag toestond, een single van Mark Giroldi in de tweede inning. Hierna gooide De Jong vier wijd op Joost van Heems, maar de inning werd afgesloten met strikeouts voor Nick Tieman en Thomas de Groot.
In de vierde inning opende Martin de Boer met een honkslag op nieuwe werper Raban Schalm, maar hierna sloeg Giroldi in een dubbelspel.
In de vijfde slagbeurt kwam Alcmaria het dichtst bij een punt. Met één uit sloegen Thomas de Groot, Tom de Groot en Michael Kramer allen een honkslag. Hierna ging de voorste loper uit op thuis na een grounder richting eerste honk van Rik Neetens en bleven de honken vol achter toen Sergio Paulina de inning afsloot met een pop-fly.
Djurvin Cleofa en Nick Stuifbergen gooiden hierna beiden één inning voor Pirates. Cleofa zag eenmaal een slagman het honk bereiken met één uit, maar kreeg toen steun van een dubbelspel, Stuifbergen schakelde drie slagmensen op rij uit in de zevende inning.
(10 maart)



Oefenopener RCH afgelast
English
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
DELFT - De oefenopener van MediaMonks RCH tegen Eerste Klasser Blue Birds werd vrijdagavond afgelast. Hoewel de weersomstandigheden acceptabel waren kreeg het speelveld in Delft het predikaat onbespeelbaar van de consul als gevolg van de vele regen van de afgelopen dagen.

De twee ploegen zullen elkaar nu zondag treffen. Aanvankelijk zou die wedstrijd worden gespeeld op het thuisveld van RCH in Heemstede, maar ook dat veld kreeg het stempel onbespeelbaar. In plaats daarvan wordt de wedstrijd nu gespeeld op Sportpark De Elta, het thuisveld van 'buurman' Terrasvogels in Santpoort.
(10 maart)



Sparta/Feyenoord opent met winst
English | Line Score | Box Score | Sparta/Feyenoord's vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
DORDRECHT - Sparta/Feyenoord, dat vorige week hun eerste twee oefenopeners geschrapt zag worden, opende vandaag met een 7-1 overwinning op Eerste Klasser Storks. In plaats van te spelen op het thuisveld van Storks in Den Haag werd het duel gespeeld in Dordrecht op het complex van The Hawks. Aanvankelijk zouden beide ploegen zondag opnieuw tegenover elkaar staan, maar dat duel werd geschrapt, vanwege werkzaamheden aan het Rotterdamse thuisveld van Sparta/Feyenoord. De wedstrijd van vandaag was de eerste van Sparta/Feyenoord onder leiding van nieuwe Hoofd Coach Adonis Kemp.

Sparta/Feyenoord opende de score in de eerste inning toen openingsslagman Ramphis Trinidad het honk bereikte na een fout en schoof op naar het derde honk op een honkslag van rookie en nieuwkomer Edison Bito, die vorig jaar in twee Hoofdklasse-wedstrijden speelde voor DOOR Neptunus. Bito stal vervolgens het tweede honk en terwijl de aangooi naar het tweede honk ging brak Trinidad voor thuis en scoorde toen de aangooi terug in de backstop belandde. Hierna schakelde Storks-starter Lukas Reinders de volgende drie slagmensen uit, Dwayne Kemp op een comeback-grounder, Rien Vernooy en Nick Eppinga met drie slag.
Twee punten werden gescoord in de volgende slagbeurt. Met één uit kreeg Sape Wagenaar vier wijd en schoof op na een wilde worp, waarna Earmy Isabella met twee uit ook vier wijd kreeg. Wagenaar, die naar drie was opgeschoven na een groundout, scoorde op de tweede wilde worp in de inning van Reinders. Isabella kwam in scoringspositie na een honkslag van Ramphis Trinidad, waarna een derde wilde worp de twee honklopers liet opschuiven. Een honkslag van Edison Bito bracht de stand hierna op 3-0.

Na twee puntloze innings scoorde Sparta/Feyenoord een punt in elk van de volgende vier innings. In de vijfde opende Edison Bito (die 3-uit-4 sloeg) met een triple en scoorde op een honkslag van Dwayne Kemp. In de zesde sloeg Patrick Wabijn, die de wedstrijd op het eerste honk begon voor Storks, maar in de vijfde inning als catcher in het duel kwam voor Sparta/Feyenoord, een honkslag met één uit en scoorde op een 2-out double van Earmy Isabella. In de zevende slagbeurt bereikte Dwayne Kemp het honk na een fout en scoorde op een double van Rien Vernooy, die vorig seizoen in zijn eerste vier Hoofdklasse-wedstrijden speelde voor DOOR Neptunus, met wie Sparta/Feyenoord een samenwerkingsverband heeft. In de achtste opende Isabella met een honkslag en scoorde het zevende punt op een OS van Kemp.
Naast Wabijn speelden ook Sape Wagenaar, Edison Bito, Shurendell Borgschot en Calvin Martinus een deel van het duel voor Storks. Debuteerden Bito en Vernooy vorig seizoen op het hoogste niveau als speler voor Neptunus, Martinus deed hetzelfde en speelde in zeven wedstrijden. Wagenaar was vorig jaar één van de catchers voor Neptunus, maar zijn seizoen duurde slechts tien wedstrijden, omdat hij daarna was uitgeschakeld met een meniscus-blessure. Borgschot kwam vorig seizoen uit voor The Hawks, net als startende werper Ronald de Bont, die de eerste twee innings gooide en daarin slechts één honkslag toestond.

Herman Gaarman, ook een voormalige speler uit de Neptunus-organisatie, nam het werpen over in de derde inning en schakelde vier van de zeven slagmensen die hij tegenover zich kreeg met drie slag uit. De linkshander kreeg een infield-hit in de derde inning tegen gooide een keer vier wijd in de vierde inning, waarin hij met twee uit werd opgevolgd door Rudy Seebus, die aanvankelijk was aangewezen als startende werper voor vandaag. Seebus schakelde zijn eerste zes slagmensen op rij uit, waarna hij een double tegen kreeg van teamgenoot Sape Wagenaar, die net in het duel was gekomen als gastspeler voor Storks. Even later scoorde hij toen een honkslag volgde, waarna Seebus werd vervangen door Erwin Bonis. Die zag Storks nog alle honken bereiken na een fout en een infield-hit, maar sloot de inning af met een groundout.
Voormalig Neptuniaan Daan Baecke (die vorig jaar al in 10 wedstrijden gooide voor Sparta/Feyenoord) gooide de laatste twee innings. Hoewel hij geen honkslagen toestond gooide hij wel tweemaal vier wijd en raakte twee slagmensen, maar draaide zelf ook een dubbelspel.
Bob van den Heuvel, een andere voormalige Neptunus-werper, gooide de derde, vierde en vijfde inning voor Storks. Hij werd in de zesde inning opgevolgd door voormalig Hoofdklasse-werper Bas Wiedeman (Pioniers/ADO), die twee innings gooide, voordat Job van Rest de laatste slagbeurt voor Storks gooide.
(10 maart)




Neptunus, ADO, Almere verschuiven wedstrijd
English | Neptunus' vorige wedstrijd
Stand | Programma | Alle Line Scores & Box Scores
DEN HAAG / ROTTERDAM / ALMERE - Twee wedstrijden, die aanvankelijk voor zaterdag op het programma stonden, werden verschoven naar zondag.

Zaterdag zou DOOR Neptunus op eigen veld spelen tegen ADO, maar dat duel verschoof naar zondag en zal ook dan in het Neptunus Familiestadion in Rotterdam worden gespeeld. De wedstrijd van zondag bij ADO is komen te vervallen, vanwege werkzaamheden aan het veld in Den Haag. Voor Neptunus zou dit de derde oefenwedstrijd zijn. Vorig weekeinde werden ook de eerste twee wedstrijden tegen Sparta/Feyenoord al geschrapt.

Almere '90 zou zaterdag spelen tegen het in de Eerste Klasse uitkomende tweede team, maar ook dit duel werd verschoven naar zondag en zal beginnen om 13:00 uur op het thuisveld in Almere.
(10 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 12 maart 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.