Olympisch Kwalificatie Toernooi 2007

Openingsceremonie
9 juni 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Olympisch Kwalificatie Toernooi officiëel geopend
English
UDINE (Italië) - Het Europa Afrika Olympisch Kwalificatie Toernooi werd zaterdagavond officiëel geopend tijdens een ceremonie in het centrum van de stad Udine.
Zeven van de negen deelnemende landen, umpires, official scorers en andere officials liepen door de straten van Udine naar het historische centrum van de stad. In de parade ontbraken Zuid-Afrika en Nigeria. Zuid-Afrika zou eerder op de dag in Milaan moeten zijn aangekomen en zou onderweg zijn naar de Friuli Venezia Giulia Regio, waar het toernooi wordt gehouden in drie kleine steden in de buurt van Triëst. Ondanks vele pogingen officials te pakken te krijgen lijkt het er op dat Nigeria niet zal verschijnen, waardoor al hun wedstrijden zullen worden omgezet in een 7-0 forfait-winst voor de tegenstander. Omdat ze te laat arriveerden verloor ook Zuid-Afrika op die manier hun openingswedstrijd tegen Kroatië.

Lopend achter het muziekkorps Corpo Bandistico Comunale G. Rossini uit Castions di Strada kregen de ploegen gezelschap van een fraai gecreëerde pop die een traditioneel kenmerk van het desbetreffende land droeg. De Nederlandse mascotte droeg een windmolen. In de straten werden de teams verwelkomd en met applaus begroet door vele enthousiaste toekijkers, waaronder ook familie van de speelsters.
Op het centrale plein werden de deelnemende ploegen toegesproken door hoogwaardigheidsbekleders, zoals de voorzitter van het Organisatie-Comité en de Loco-Burgemeester van de stad Udine. Riccardo Fraccari, voorzitter van de Italiaanse Honkbal en Softbal Bond (FIBS) verwelkomde eveneens iedereen. De Olympische Eed werd vervolgens afgelegd door Italiaanse en buitenlandse speelsters en officials, gevolgd door het zingen van het Italiaanse volkslied. Don Porter, President van de International Softball Federation (ISF), verwelkomde natuurlijk ook iedereen, stelde dat over 430 dagen één van de ploegen aanwezig zou zijn op de Olympische Spelen in Peking en opende het toernooi officiëel.
Na afloop van de ceremonie ging iedereen naar het speelveld in Castions di Strada voor een gezamelijk diner.
(9 juni)


...Olympic Qualifier Pop...

...Oranje loopt door de straten van Udine...

...Veel toeschouwers sloegen de parade gade...

...Oranje-speelsters op weg naar de Openings Ceremonie...

...Oranje-speelsters kijken om zich heen...

...Oranje op weg naar het centrum...
(Alle Foto's: Marco Stoovelaar)
Foto Pagina 2


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 9 juni 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.