Olympisch Kwalificatie Toernooi 2007

Nederland vs. Slowakije
9 juni 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Oranje opent met overtuigende zege
English | Box Score & Play-by-Play
STARANZANO (Italië) - Het Nederlands softbalteam is het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Italië zaterdagmiddag begonnen met een overtuigende 14-0 overwinning op Slowakije. De volgende wedstrijd van Oranje is zondagavond tegen Italië.
Het was zo'n 33 graden toen het begon, maar wel met een koel briesjes. De hoge temperaturen zakten wat toen er plotseling uit het niets een klein regenbuitje verscheen na de derde inning, maar dat duurde maar een paar minuten.


...Winnende Werpster Dagmar Bloeming...
(Foto: Marco Stoovelaar)
Oranje besliste het duel gelijk in de eerste slagbeurt. Saskia Kosterink opende met een honkslag, gevolgd door een stootslag-honkslag van de jarige Kim Kluijskens, waarna een fout volgde. Beide speelsters scoorden vervolgens toen een klap van Sandra Gouverneur eindigde in een foute aangooi. Een tweehonkslag van de vrijdag aan de ploeg toegevoegde Debby Conner verhoogde de stand naar 3-0, waarna ook nog honkslagen volgden van Noémi Boekel, Jolanda Kroesen en Petra van Heijst. De eerste slagbeurt leverde vijf punten op en de toon was gezet. Toch was Slowakije kort daarvoor in hun eerste beurt even dreigend. Werpster Dagmar Bloeming schakelde zelf de openingsslagvrouw uit, maar moest vervolgens een infield-hit toestaan aan Katariná Vrabceková. Die ging even later wel uit op een kort klapje van Andrea Vasková, maar hierna sloeg Kristína Jevicová een fraaie tweehonkslag langs de lijn, resulterend in loopsters op het tweede en derde honk. Dagmar Bloeming stelde toen zelf gelijk orde op zaken door de inning af te sluiten met een strikeout. In de volgende twee innings zou ze niemand meer tot de honken toestaan. Judith van Kampen maakte het karwei vervolgens af in de vierde en vijfde inning en moest alleen in de vijfde beurt nog een honkslag toestaan.

Nederland scoorde ondertussen rustig door. In de tweede inning werden drie punten gescoord op slechts één honkslag. Kim Kluijskens (fout), Sandra Gouverneur en Noémi Boekel (beiden vier wijd) bereikten de honken, waarna een wilde worp, een honkslag van Jolanda Kroesen (3-uit-3) en een velderskeus voor Nina van Huissteden voor de punten zorgden.

In de derde inning was Oranje andermaal productief. Dit keer passeerden zes speelsters de thuisplaat en werd de voorsprong opgevoerd naar 14-0. Met volle honken en één uit wisselde de Slowaakse coach zijn werpster, maar haar opvolgster werd begroet met een honkslag van Debby Conner die goed was voor twee runs. Een fout op een klap van Noémi Boekel, honkslagen van Jolanda Kroesen en Petra van Heijst en een opofferingsslag van Nina van Huissteden waren daarna goed voor nog eens vier punten. Even leek Oranje het duel in de vierde inning met een verschil van 15 punten te kunnen afsluiten, maar toen werd Kim Kluijskens op de thuisplaat uitgegooid na een fraaie aangooi van de net ingevallen rechtsvelder Monika Guranová, die in de Nederlandse hoofdklasse uitkomt voor Van der Peijl DSC '74.

Het foutloos spelende Nederlands team kwam tot dertien honkslagen, waarvan drie door Jolanda Kroesen en Kim Kluijskens.
Zeven van de negen speelsters in de Nederlandse opstelling sloegen minimaal één honkslag. Kim Kluijskens (die viermaal het honk bereikte), Sandra Gouverneur en Noémi Boekel scoorden allen drie punten. Alle speelsters bereikten het honk, maar acht van de negen speelsters bereikten het honk in dit duel minimaal twee keer.
(9 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 9 juni 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.