Europees Softbal Kampioenschap 2007

Nederland vs. Oostenrijk
30 mei 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Oranje poule-winnaar
English | Box Score & meer informatie
AMSTERDAM - Zoals verwacht is het Nederlands Softbal Team woensdagavond winnaar geworden van Poule B van het Europees Softbal Kampioenschap in Amsterdam door voor de vierde maal op rij een wedstrijd in winst om te zetten, een 11-0 shutout tegen Oostenrijk.
Op donderdag opent Oranje de Kwalificatie Poule tegen Groot-Brittannië met een wedstrijd die al om 9 uur 's morgens zal beginnen. Twaalf uur later, om 21:00 uur 's avonds komt Oranje opnieuw in actie en treft dan Italië, dat de ongeslagen winnaar werd van Poule A.

De wedstrijd was twee innings puntloos, maar hierna sloeg de Nederlandse aanval opnieuw toe. In de eerste slagbeurt strandden twee loopsters, in de tweede beurt bereikte Noémi Boekel het honk na een fout, maar ging uit bij een steelpoging, voordat Lynn Geertman de bal op het hek in het rechtsveld dreunde voor een triple, maar op drie zou achterblijven. In de derde inning opende Saskia Kosterink met een honkslag, die resulteerde in een werpsterswissel. Kosterink schoof op toen een fout werd gemaakt door nieuwe werpster Christine Farnleitner op de klap van Kim Kluijskens, maar ging daarna uit bij een poging het derde honk te stelen in een double-steal-situatie. Sandra Gouverneur kreeg vervolgens vier wijd en Jolanda Kroesen werd uitgevangen, maar Marloes Fellinger volgde met een infield-hit, die Kluijskens in staat stelde het eerste punt te scoren. Hierna sloeg Nina van Huissteden een 2-run triple en scoorde vervolgens zelf op een wilde worp om Oranje een 4-0 voorsprong te bezorgen.

In de vierde inning werden drie punten gescoord op nieuwe werpster Erica Monetti, die aanvankelijk op de lijst stond als starter, maar bij het begin van de eerste inning werd vervangen. In de vierde opende Dana Horeman met een infield-hit, waarna ook Saskia Kosterink een honkslag sloeg. Met één uit zorgden RBI-doubles van Sandra Gouverneur en Jolanda Kroesen, en tussendoor een wilde worp, voor een 7-0 stand.

De eindstand werd bereikt in de vijfde slagbeurt. Noémi Boekel opende met een driehonkslag, waarna Lynn Geertman vier wijd kreeg. Vervolgens werd een punt gescoord toen een fout werd gemaakt op een gedwongen loop-grounder van Dana Horeman, gevolgd door een 2-run triple van Saskia KosterinK, haar vierde in dit toernooi. De midveldster sloeg 3-uit-3, scoorde twee punten en sloeg er ook twee binnen.

Oostenrijk had slechts drie honkloopsters in het duel. Openingsslagvrouw Birgit Pischinger sloeg de enige twee Oostenrijkse honkslag. In de eerste inning opende ze met een honkslag op starter Kristi DeVries, in de vierde deed ze hetzelfde op reliever Rebecca Soumeru. In de vijfde gooide Soumeru nog vier wijd op Denise Orlovits, de enige andere Oostenrijkse speelster die het honk bereikte. DeVries kwam tot vijf strikeouts, Soumeru had er in dit duel vier.
(30 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 30 mei 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.