Europees Softbal Kampioenschap 2007

Nederland vs. Italië
31 mei 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Oranje verslaat Italië in thriller
English | Box Score & meer informatie
AMSTERDAM - Het Nederlands Softbal Team versloeg donderdagavond ook Italië om ongeslagen te blijven op het Europees Softbal Kampioenschap in Amsterdam. Na een 2-0 achterstand kwam Oranje terug en won met 4-3.
Oranje speelt nu vrijdagmiddag (vandaag) vs. Rusland en 's avonds vrijwel zeker opnieuw tegen Italië vanaf 21:00 uur.

Italië nam aanvankelijk een 2-0 voorsprong in de tweede inning op werpster Rebecca Soumeru. Ilaria Pino opende toen met een honkslag, schoof op na een OSS van Cristina Rolla en scoorde op een triple in diep linksveld van Kaitly Gentile, die daarna zelf scoorde op een opofferingsslag van Carlotta Zauli. Hierna herstelde Rebecca zich en stond nog slechts twee honkloopsters toe in de volgende twee innings.

De eerste zeven Nederlandse slagvrouwen werden op rij uitgeschakeld, waaronder Kim Kluijskens na een schitterende diving catch van tweede honkvrouw Shanel Garofalo in de eerste inning. Na ene loopster te hebben achtergelaten in de derde slagbeurt sloeg Oranje stevig toe toen de Italiaanse verdediging in elkaar leek te storten. Kim Kluijskens begon met een grounder richting drie, maar bereikte veilig het honk na een hoge aangooi. Dana Horeman werd hierna ingezet als pinch-runner. Zij bereikte het derde honk op een honkslag van Sandra Gouverneur, die zelf opschoof naar twee op de aangooi naar drie. Na een groundout werd een stootslag van Daisy de Peinder verkeerd verwerkt, maar Horeman zou in elk geval hebben gescoord. Vervolgens sloeg Nina van Huissteden de bal terug naar de pitcher, die Gouverneur op thuis uitschakelde. Op deze handeling bereikte Van Heijst het derde honk. Zij en Van Huissteden scoorden daarna het gelijkmakende en het 'go-ahead' punt op een double in diep linksveld van Marloes Fellinger, die de stand op 4-2 bracht toen ook Lynn Geertman een honkslag sloeg. Alle punten werden gescoord op Leslie Malerich, die twee jaar geleden nog de winnende werpster was tegen Oranje in de halve finale van het Europees Kampioenschap van het Europees Kampioenschap in Praag (Tsjechië). Na Geertman's honkslag werd Malerich vervangen door Breana De Santis. In de volgende drie innings bereikte nog drie Nederlands speelsters het tweede honk, maar er zou niet meer worden gescoord.

Met twee uit en een stand van 2 wijd-0 slag op de slagvrouw werd Rebecca Soumeru vervangen door Dagmar Bloeming in de vijfde beurt. Die kreeg eerst een honkslag tegen, maar een vangbal van eerste honkvrouw Kim Kluijskens op een line drive sloot de slagbeurt af. De spanning in het duel keerde weer gehele terug in de zevende inning. In de zesde bereikte pinch-hitter Sabrina Del Mastio het honk na een fout en scoorde toen er twee honkslagen volgden. Een groundout en een line out resulteerden vervolgens in twee nullen. De volgende slagvrouw leek de derde nul te worden toen catcher Nina van Huissteden de bal ving, maar ze kreeg het eerste honk toegewezen via 'hinderen-catcher' en zo kwamen de honken vol te staan. Een grounder naar korte stop Sandra Gouverneur maakte een einde aan de slagbeurt.

In de zevende waren er twee snelle nullen, maar hierna kreeg Italië opnieuw alle honken in bezit met een honkslag en tweemaal vier wijd. Werpster Dagmar Bloeming sloot het duel daarna in stijl af. Met de honken vol en twee uit gooide ze drie slag op Kaitlyn Gentile. Oranje won met 4-3.
(31 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 31 mei 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.