Europees Softbal Kampioenschap 2007

Nederland vs. Rusland / Italië
1 juni 2007

Compiled and Copyright © 1997-2007 by Marco Stoovelaar

Oranje shuts out Rusland, maar gaat onderuit tegen Italië
Nederlands> | Box Score & meer informatie
AMSTERDAM - Het Nederlands Softbal Team sloot vrijdagmiddag de kwalificatieronde van het Europees Softbal Kampioenschap in Amsterdam af met een 5-0 shutout-zege tegen Rusland, waardoor de ploeg op de eerste plaats eindigde. 's Avonds stond Oranje in de Play-Offs tegenover Italië en ging met 8-1 onderuit. Als gevolg daarvan plaatste Italië zich rechtstreeks voor de finale, die zaterdagavond om 19:00 uur wordt gespeeld. Nederland moet eerst een extra duel spelen om de eindstrijd te bereiken. In die wedstrijd, die zaterdagmiddag om 15:00 uur begint, treft Oranje opnieuw Rusland. De Russiche ploeg plaatste zich voor dat duel door met 10-0 te winnen van Tsjechië, dat daardoor op de vierde plaats eindigde.

In de wedstrijd tegen Rusland gooide Oranje-werpster Rebecca Soumeru het gehele duel en stond slechts vier honkslagen in zeven innings toe. De vier speelsters die de honkslagen voor hun rekening namen waren de enige die voor Rusland het honk bereikten. Nederland opende de score met twee runs in de vierde inning op een honkslag van Nina van Huissteden en een wilde worp. Twee punten werden toegevoegd in de vijfde slagbeurt op wederom een honkslag van Nina en ook weer een wilde worp. In de zesde scoorde Saskia Kosterink het vijfde punt toen ze een inside-the-park-homerun sloeg.


...Riccardo Fraccari, 1st Vice President van de European Baseball...
...Federation en Mike Jennings, President van de European Softball...
...Federation wonen het duel tussen Nederland en Italië bij...
(Foto: Marco Stoovelaar)
's Avonds was Oranje niet in de gelegenheid het duel tegen Italië onder controle te krijgen en naar zich toe te trekken, zoals het de dag ervoor had gedaan. Ondanks een 1-0 voorsprong kwam Italië sterk terug en scoorde acht punten in de laatste drie innings van de wedstrijd, die liefst twee uur en 44 minuten duurde.

In de eerste twee innings bereikten vier Nederlandse slagvrouwen de honken, waarvan drie met vier wijd, maar er werden geen punten gescoord. In de derde nam Oranje de leiding. Met één uit sloeg Kim Kluijskens een double en schoof op na een doorgeschoten bal. De honken kwamen vol toen Italiaanse werpster Breana De Santis tweemaal vier wijd gooide. Met twee uit scoorde Kim even later op een honkslag van Lynn Geertman.

In de vierde inning kreeg Oranje de honken bezet met twee uit, maar kwam niet tot scoren. Italië liet vier loopsters op de honken achter in de eerste vier innings, waaronder één op het derde honk, maar sloeg toe in de vijfde inning door viermaal te scoren. Met één uit kwamen de honken vol toen Natalia Cimin, Veronica Fontana en Rebecca Iaccino allen een honkslag sloegen. Een fout op een 'force play-grounder' van Shanel Bernardi stelde Cimin in staat de gelijkmaker te scoren. Een honkslag van Eva Trevisan bezorgde Italië vervolgens een 2-1 voorsprong. Rebecca Soumeru werde hierna vervangen door rookie Dagmar Bloeming. De rookie begon met drie slag op Ilaria Pinto, maar kreeg hierna een RBI-single tegen van Kaitlyn Gentile.

Twee punten werden daarna nog gescoord in de zesde inning op vier honkslagen en nog eens twee runs volgden in de zevende inning. Met één uit sloeg Cristina Rolla toen haar toernooi-leidende vijfde homerun. Carlotta Zauli, die eerder in de week de eerste toernooi-homerun sloeg, volgde met een double en werd vervangen door pinch-runner Saskia Del Mastia, die opschoof na een honkslag en even later scoorde op een fout, waardoor het 8-1 werd.
(1 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site!

Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl

Laatste Update: 1 juni 2007
Copyright © 1997-2007 Marco Stoovelaar.