Reisverslag Nieuw-Zeeland

11/12/2004 t/m 03/01/2005


Naar beginpagina van het reisverslag
Naar de foto's van deze dag


Dinsdag 14 december 2004

Auckland

Om 06.37 uur word ik voor de eerste maal wakker en heb dus acht uur heerlijk horizontaal geslapen. Tot 09.00 uur blijf ik in bed liggen, om nog voor 10.00 uur te kunnen ontbijten.

Rond 11.00 uur kopen we ieder (onze vier Vlaamse reisgenoten en ik) voor NZD 8 een Auckland Pass, waarmee je de hele dag onbeperkt van de bussen in Auckland gebruik kunt maken. We gaan ermee naar Kelly Tarlton's Underwater World.
Met de bus terug downtown waar we, via de kades lopend, uiteindelijk bij de Sky Tower terechtkomen. Luc babbelt, omdat we met z'n vijven zijn, net als bij Kelly Tarlton's, nog wat korting op de entreeprijs los (en dat was niet de laatste keer dat we groepskorting kregen zo hier en daar. Altijd proberen dus is het advies). Inmiddels (14.45 uur) is het een stuk helderder dan vanochtend, dus hebben we een fantastisch uitzicht rondom.

Om 16.00 uur vertrekken we met de hele groep vanuit het hotel naar de haven, voor de overtocht naar Davonport. De Auckland Pass is ook geldig voor de oversteek. Aan de andere kant van het water gekomen beklimmen we een heuvel, Mt. Victoria, die voor Nederlandse begrippen best wel al een berg genoemd zou kunnen worden. Hier komen Daniëlle, Alwin en ik in gesprek met een Kiwi (Nieuw-Zeelander) op leeftijd. Hij blijkt, als "seaman", jaren geleden in Rotterdam gezeten te hebben en weet nog wat z'n favoriete bar in Schiedam was. Hij kent ook nog steeds wat Nederlands, waaronder de ons welbekende vloek, afgekort met g.v.d. We zeggen hem bij vertrek dan ook in het Nederlands gedag. Is de wereld dan toch kleiner dan wij denken? We wandelen weer naar beneden en gaan eten bij de Thai.

Om 21.30 uur zijn we weer terug in het hotel, waar ik ongetwijfeld ook weer snel naar bed ben gegaan.

Vorige dag | Volgende dag



Wilt u terug naar de beginpagina van het reisverslag, klik dan hier
Wilt u terug naar mijn homepage, klik dan hier
Wilt u terug naar de inhoud op mijn homepage, klik dan hier



Valid HTML 4.01 Transitional
Copyright © 2005 - 2006
Versie 3.0 / 01 maart 2006
Ronald de Best / Almere, Netherlands / brievenbus rdbsite@xs4all.nl