nachtbraaksel

sterre


From: sterre@xs4all.nl (sterre)
Newsgroups: nl.eeuwig.september
Subject: nachtbraaksel
Date: Mon, 28 Jul 1997 21:09:13 +0200
Organization: the dark side
Message-ID: <sterre-2807972109140001@asd01-18.dial.xs4all.nl>
X-XS4ALL-Date: Mon, 28 Jul 1997 21:06:07 CEST


In het midden van de kamer staat mijn moeder. Ik loop op haar toe. Leg mijn linkerhand over haar mond, en knijp met mijn rechter haar neus dicht. Ze kijkt me aan. Ze spartelt niet tegen. Het duurt erg lang. Ik krijg er moeie armen van.

Wakker. Zwetend.

Er klinkt gegiechel uit mijn slaapkamer. Mijn slaapkamer. Ik doe de deur open, en daar ligt mijn vader. Bloot. In mijn bed. Vlammetje hangt over hem heen gebogen. Ze kijken op. Mijn vader is erg roze, zie ik. Hij kakellacht. Vlammetje spuwt vuur. Of ik dan tenminste het fatsoen op kan brengen om hen even met rust te laten. kMoest maar een kopje koffie gaan drinken, op een terras. Mijn vader giechelt en ruikt aan haar oksel.

Wakker. Zwetend.

Het balkon is weg. Wat nog gekker is, alles wat op het balkon stond, is ook weg. Ik kijk uit het raam. Alle andere balkons hangen nog wel gewoon aan de huizen.

Wakker. Zwetend.

Het licht gaat aan. Onmiddelllijk zit ik rechtovereind in bed. Er staat een man tegen de deurpost aangeleund.Ik spring overeind, en met witte armen wapperend stuif ik scheldend op hem af. Hij verdwijnt.

Wakker. Zwetend.

Het balkon is er weer. Alle spullen staan weer op hun plek. Aan de verkeerde kant van het balkonhek. Alles zweeft in de lucht.

Wakker. Zwetend.

De man staat weer in mijn slaapkamer. Hij grijnst. Ik spring uit bed en grijp mijn riem. Met de gesp sla ik hem tien twintig keer in het gelaat. Hij schaterlacht. Ik verstijf. Als een konijntje in de koplampen van een aanstormende auto. Hij trekt een mes.

Wakker. Zwetend.

Ik sta op. Uitgeput. Zet thee. Tel een record aantal muggenbulten. Ik word nooit gestoken. Trok ik de muggen aan door al dat gezweet, of heeft het muggengif mij deze nachttrip bezorgd?

dagdag, sterre (voor al uw hallucinaties) -- .nosig