nieuwsbrief Nieuwsbrief augustus
   
Nieuwsbrief nr 89 - 6 augustus 2009
XS4ALL krijgt 1e plaats én een pluim
Waarom nog bijblijven?
Mactip: Programma’s verwijderen
Secure Webmail wordt vernieuwd
Symposium 'Wat online geldt'
XS4ALL krijgt 1e plaats én een pluim

In de maanden juni en juli heeft XS4ALL de eerste plaats behaald in de Providermonitor van De Consumentenbond, een maandelijkse test onder internet- en telefonie-aanbieders. XS4ALL scoorde beide maanden het hoogst op de onderdelen algemene tevredenheid en kwaliteit internet.

Daarnaast ontvingen we de CCMA Pluim, een prijs voor organisaties die zich zichtbaar onderscheiden op het gebied van service. Volgens de CCMA, een vereniging voor call center professionals, heeft XS4ALL de afgelopen jaren laten zien dat ze de klant centraal stelt. Uiteraard zijn we hier erg blij mee!Waarom nog bijblijven?
Door Bob Overbeeke

Bijblijven op je vakgebied, veel werkenden komen er nauwelijks aan toe. Tijdschriften uitzoeken, evenementen bezoeken, en boeken doorploegen. Dankzij internet blijkt dat onnodig geworden. Veel congressen zetten na afloop video's online. En sprekers plaatsen hun presentaties op internet met Slideshare. Volg de schrijvers van vakliteratuur op Twittter en ze tippen u gratis over online artikelen, waarop zij straks hun nieuwe boek baseren. Sommige universiteiten zetten gratis cursussen online. Zo volgt u de beste experts in uw vakgebied op de voet. Kortom, kennis is er in overvloed. Het gaat erom de juiste informatie eruit te filteren. De echte slimmerik wil daarom niet langer 'bijblijven', maar 'vrijblijven'.Presentaties bekijken: www.slideshare.net
Congressen zoeken: www.allconferences.com
Twitter: www.twitter.com
Linkedin: www.linkedin.com

Helpdesktip
Problemen met uw verbinding? Zet uw modem uit, wacht 20 seconden en zet daarna het modem weer aan.
Meer tips
 
XS4ALL Awards

Wint u een XS4ALL Award voor duurzaamheid of service?
Lees verder

Fotowedstrijd

Doe mee met onze fotowedstrijd ‘internet op vakantie’!
Lees verder

 
Geklikt

Roaming restaurant

Laatste gadget nieuws

Web 2.0 in lekentaal

Mactip: Programma’s verwijderen
Door Herwin Lans

Mac OS X doet niet moeilijk over het verwijderen van programma's: sleep het programma naar de prullenbak en hij is weg. En dat werkt prima, maar er blijven wel wat voorkeursbestandjes achter op de harde schijf. Die bestandjes doen verder niets kwaads en niets goeds. Ze staan er alleen maar. Om ook deze en andere bestandjes op te ruimen, is er AppCleaner. Open het programma en u kunt applicaties of widgets verwijderen, maar dat is omslachtig. Gebruik liever de SmartDelete optie in de voorkeuren: elke keer dat u nu een programma in de prullenbak gooit, laat AppCleaner zien welke bestandjes 'horen' bij het programma en dus ook weg kunnen. Ook handig: bescherm bepaalde programma's zodat u ze tijdens een woeste opruimactie niet per ongeluk verwijdert.

AppCleaner: www.freemacsoft.net/AppCleaner/


Secure Webmail wordt vernieuwd

XS4ALL heeft een nieuwe webmailomgeving ontwikkeld. Gebruiksvriendelijker, aantrekkelijker vormgegeven en met meer mogelijkheden. Zo kunt u uw mails slepen en is de menustructuur eenvoudiger geworden. Ook heeft de nieuwe webmail spellingcontrole. Uiteraard voldoet de nieuwe webmailomgeving aan onze voorwaarden op het gebied van veiligheid en privacy.

We raden u aan de nieuwe webmailomgeving te gaan gebruiken. Deze werkt net zoals de huidige webmail. U logt in met dezelfde gegevens en u vindt in uw mailbox dezelfde mail als in de huidige omgeving. Op termijn wordt deze nieuwe omgeving standaard voor al onze klanten. U vindt de nieuwe Secure Webmail op: https://roundcube.xs4all.nl/


Symposium 'Wat online geldt'

Samen met Brinkhof Advocaten organiseert XS4ALL het symposium 'Wat online geldt'. Juridische vraagstukken rondom internet zijn niet altijd gemakkelijk te beantwoorden met het predigitale recht. Moeten er aparte regels komen voor internet? Sprekers zijn prof. dr. Milton Mueller over zijn werk aan de TU, prof. Egbert Dommering over online privacy en rechter Ary-Jan van der Meer over de praktijk van het internetrecht. Ook wordt de Internet Scriptieprijs uitgereikt, een prijs voor de beste scriptie over internet en recht.

Wilt u er bij zijn? Stuur dan een e-mail naar info@internetscriptieprijs.nl. De toegang is gratis. Het symposium vindt plaats op 10 september in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Aanvang 14 uur. Meer informatie: www.internetscriptieprijs.nl


Uw mening

Wat vindt u van onze nieuwsbrief? Mail uw mening naar nieuwsbrief@xs4all.nl

dots

 

 

Nieuwsbrief
Aan-, afmelden en voorkeuren instellen zoals een HTML- of tekstversie doet u in het Service Centre van XS4ALL.
https://service.xs4all.nl en kies 'persoonlijke gegevens'.
 

Let op veiligheid
Ga voorzichtig om met uw persoonlijke gegevens. XS4ALL-medewerkers vragen nooit naar uw wachtwoord. Niet via e-mail, telefoon of hoe dan ook. Check de veiligheid van HTML-mails:
http://www.xs4all.nl/phishing

  RSS feeds
XS4ALL publiceert haar nieuws, nieuwsbrief, storingen en aankondigingen ook als RSS feed.
http://www.xs4all.nl/feeds

Storing?
Kijk op teletekstpagina 444 van Net 5 voor de laatste melding.